La CUP proposa formar els entrenadors d'equips juvenils per evitar conductes homòfobes i masclistes

També proposen fer-la extensiva al professorat d'educació física a les escoles

Roda de premsa de la CUP pel Dia Internacional contra l'Homofòbia.
Roda de premsa de la CUP pel Dia Internacional contra l'Homofòbia. | Cedida
Redacció
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:49h
La CUP Terrassa ha fet pública la seva voluntat de dotar d'eines els entrenadors d'equips esportius juvenils per tal que puguin detectar i prevenir conductes afavoridores d'homofòbia i masclisme. Ho han dit aquest migdia en una roda de premsa a l'Estadi Olímpic de la ciutat on fa unes setmanes es van viure un episodi d'insults masclistes durant el partit de futbol femení entre el Terrassa FC i l'EF Viladecavalls.

Consideren que els tècnics de l’esport juguen un paper molt important a l’hora d’afavorir la sensibilització feminista i LGTBIQ+. Per això, la CUP proposa a la regidora d'Igualtat i a la d'Esport que ofereixen i realitzin formacions als entrenadors de clubs esportius de base i també al professorat d'Educació Física, ja que es poden trobar amb els mateixos conductes potencials. 

Segons Ander Zurimendi, "es pretén dotar d'eines a tots els entrenadors que treballin amb equips infantils i juvenils, de cara al fet que puguin detectar entre els seus nois i nois aquest tipus de comentaris". Segons la també militant cupaire Ari Falcó, "la proposta segueix el principi de prevenció, més que de reacció; o sigui, d’intentar resoldre el problema des de l’arrel, per mitjà de l’educació". 

Els cupaires han explicat que aquesta mesura ja ha estat socialitzada amb la regidora de Polítiques de Gènere, Gracia García. Per això, la CUP  proposarà la seva aprovació i inclusió al futur Pla Director de l'Esport, que ara mateix s'està redactant.