Els CDR denuncien que la Policia Municipal els ha impedit penjar cartells de la vaga general

La policia local assegura que en cap moment hi va haver cap contacte amb les persones ni hi va haver cap identificació

Redacció
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:11h
Els CDR de Terrassa han fet pública una denúncia en relació a l'encartellada que van iniciar aquest dilluns a la nit sobre la vaga general convocada per dijous 21 de febrer. En el seu compte de Twitter asseguren que la policia municipal ha "coartat el dret a la llibertat d'expressió i el propi dret de vaga".

Segons els CDR mentre enganxaven els cartells pel centre de Terrassa "han aparegut 4 cotxes i una furgoneta de la policia municipal que han començat a seguir a les persones que encartellaven". Per la seva banda, fonts de la Policia Municipal, "ahir a la nit no es va fer ni organitzar cap seguiment especial a les persones que anaven pel centre de la ciutat a realitzar l’encartellada", sinó que la policia assegura que van coincidir amb algunes patrulles que feien la seva feina a la ciutat.

Des del Comitè de Defensa de la República també diuen que davant el que ells consideren "assetjament de la policia municipal de Terrassa que anava a identificar a les companyes" han deixat els cubells i escombres a un porxo per recollir-les més tard. "La policia quan ho ha vist s'hi ha dirigit, ha requisat el material i ha llençat la cola", diuen. No obstant això, la versió policial assegura que "en cap moment hi va haver cap contacte entre les patrulles i aquestes persones, ni hi va haver cap identificació" i neguen que el material deixat en el portal es toqués ni recollís. Davant de l'incident, el CDR ha tornat a convocar per aquest vespre a les 20h una nova encartellada.