El Casal Popular Atzur es mobilitza davant l'imminent judici per ser desallotjat

Els membres del col·lectiu demanen un clar posicionament i mediació per part de l’Ajuntament

Roda de premsa del Casal Popular l'Atzur a Terrassa.
Roda de premsa del Casal Popular l'Atzur a Terrassa. | Cedida
18 de febrer del 2019
El Casal Popular Atzur està cridat el pròxim 12 de març al Jutjat de Primera Instància de Terrassa per afrontar un procés judicial iniciat pel banc dolent SAREB per ser desallotjat. Els seus membres denuncien aquest fet i demanen a l'ajuntament de la ciutat que es posicioni per evitar el seu desallotjament. 

En una roda de premsa el passat divendres, els membres del casal denuncien la situació amb la qual es troben i anuncien diverses mobilitzacions els pròxims dies. En concret, aquest dissabte 23 de febrer hi haurà una parada informativa al Mercat de les Puces, el dijous 28 faran una concentració durant el ple municipal i el 10 de març, dos dies abans del judici, han convocat una manifestació pels carrers del centre de la ciutat. Finalment, el dia del judici fan una crida a la mobilització davant dels Jutjats de la ciutat per rebutjar el judici. 

La roda de premsa va comptar amb la intervenció de dos membres del col·lectiu a banda de la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Maria Sirvent, l'advocat i activisa pels drets humans, Joan Tamayo, i el secretari general de la CGT, Ermengol Gassiot. Tots ells denuncien el model especulatiu de la ciutat i defensen els espais autogestionats com l'Atzur. 

Què és el Casal Popular Atzur?

Situat al carrer d'Arquimedes número 89 de la ciutat, al barri de Ca n'Aurell, casal es va ocupar el sis d'octubre del 2012 i des d'aleshores ha sigut un espai autogestionat on una quinzena de col·lectius de la ciutat hi fan activitats. Entre altres activitats es fan xerrades, passis de pel·lícules, assemblees del CDR de Ponent, d'Arran, també hi ha instal·lada una cooperativa de consum, es fan classes de salsa i hi ha el punt informatiu de la COS. 
 

Casal Popular Atzur de Terrassa. Foto: GSV


El casal ja va ser denunciat l'any 2013 per la immobiliària Terres i Projectes de l'aleshores Caixa Penedès. Malgrat els intents de desallotjament, el procés judicial es va paralitzar gràcies a la pressió política i social així com la medicació per part de l'ajuntament. Una mediació que des de l'Atzur tornen a reclamar al consistori. "Volem que l'ajuntament es posicioni i obri una nova taula de mediació", asseguren des del Casal ocupat. 

En una situació semblant es troba una altre casal ocupat de la ciutat, el Kasalet, que va sotmetre's a judici el passat 17 d'abril i que a hores d'ara està pendent del recurs que han presentat a l'Audiència Provincial després que consideressin la sentència com una "sentència política".