Circutor, Textia, el Festival Eufònic i Ramón Flecha guanyen els Premis Muncunill a la Innovació 2019

El Premi Muncunill a la Innovació Honorífic ha distingit Cristóbal Colón Palasí, fundador i president de La Fageda

L'alcalde Alfredo Vega a la gala dels Premis Muncunill.
L'alcalde Alfredo Vega a la gala dels Premis Muncunill. | Aj. Terrasa
Reddacció
15 de febrer del 2019
El Teatre Principal ha acollit aquest dijous la tercera edició dels Premis Muncunill a la Innovació, atorgats per l’Ajuntament de Terrassa. Uns guardons impulsats amb l’objectiu d’apropar la innovació a la ciutadania des de totes les seves vessants i en reconeixement a la feina d’aquelles persones, entitats, empreses o projectes que aposten per la innovació com a model integral. En aquesta tercera edició, s’han lliurat un total de 4 premis en les seves respectives categories a més del premi a la innovació honorífic.

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega ha destacat que aquests premis “reconeixen l’excel·lència i el talent, les coses ben pensades i ben fetes, els projectes de llarg recorregut i els que generen riquesa social i no només beneficis econòmics”. L’alcalde ha remarcat també, que per a Terrassa “els premis Muncunill, situen la ciutat en un context de mirar endavant, de lluita per conquerir el futur i donant la mà a altres ciutats, a projectes científics i empresarials, i a totes les iniciatives que van en la mateixa direcció i que poden generar progrés econòmic i social de veritat”.

La llista dels premiats 

El Premi Muncunill a la Innovació d’àmbit local a la persona, institució, empresa, projecte o associació de tot tipus, que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la ciutat de Terrassa i per a la societat en general ha recaigut aquest any en Circutor, una empresa amb més de 40 anys de trajectòria i amb centres productius a Espanya i Txèquia, que comercialitza els seus productes a més de 100 països.

El Premi Muncunill a la Innovació Empresarial d’àmbit Estatal a l’empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat ha estat per a Textia Innovative Solutions, una companyia especialitzada en la tecnologia Varstiff, en el marc de la iniciativa Fik, que permet alterar l'estat de rigidesa dels productes. Sota la pressió atmosfèrica la tecnologia és flexible i fàcilment adaptable. 
 

Cristóbal Colón Palasí a la gala dels Premis Muncunill. Foto: Aj. Terrassa



En aquesta tercera edició dels guardons, el Premi Muncunill a la Innovació Cultural d’àmbit Estatal a la persona, institució, empresa, projecte o associació de tot tipus, que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en el sector cultural ha recaigut en el Festival Eufònic, un certamen que gira entorn de les arts sonores i visuals que se celebra a Sant Carles de la Ràpita i s’expandeix amb instal·lacions artístiques a diversos espais de les Terres de l’Ebre i posteriorment a Barcelona (Eufònic urbà).

Aquest any i per primera vegada, també s’ha lliurat el Premi Muncunill a la Innovació Social d’àmbit Estatal. Un guardó que ha estat per al catedràtic de Sociologia de la Universitat de Barcelona, Ramón Flecha, persona molt implicada des de la recerca científica i l’activisme en la transformació de la societat. L’any 1978 va fundar l’Escola de Persones Adultes la Verneda - Sant Martí i les seves recerques i contribucions científiques destaquen a nivell internacional pel seu impacte social i polític. 

D’altra banda, el Premi Muncunill a la Innovació Honorífic, ha estat per a Cristóbal Colón Palasí, Fundador i president de La Fageda, un projecte referent i model d’integració social que ha esdevingut un èxit social i empresarial.