Matilla: «TeC no es trenca, està més cohesionada que mai»

El portaveu de la formació respecta la decisió d'ICV i EUiA de presentar-se a les eleccions al marge de Terrassa en Comú

Xavi Matilla.
Xavi Matilla. | Adrià Costa
16 de febrer del 2019
Actualitzat el 18 de febrer a les 9:25h
Després de dies amb declaracions creuades i publicacions en diversos mitjans, Terrassa en Comú (TeC) ha volgut aclarir la situació que viu el grup municipal, en relació a l'anunci d'ICV i EUiA de presentar candidatura per concórrer a les eleccions municipals del maig. El portaveu de la formació, Xavier Matilla ha assegurat a LaTorre que el grup municipal que lidera no està trencat, tal com apuntava el passat dissabte el Diari de Terrassa. Al contrari, segons Matilla, TeC està més unida i amb més força per concórrer a les eleccions que mai.

Terrassa en Comú neix l'any 2015 a partir de la confluència de diversos partits (ICV, EUiA i Podem) a més de persones individuals que no vénen de l'àmbit polític amb "l'esperit de transcendir les diferents parts que l'han pogut formar creant un espai nou", apunta Matilla.
No obstant això, a poc més de tres mesos de les eleccions, primer EUiA anunciava que Ivan Martos encapçalaria la llista d'Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa i pocs dies després es feia pública la voluntat de presentar-se a les eleccions conjuntament amb ICV Terrassa.

Matilla assegura que aquesta notícia no els ha sorprès i la descriu com un "conseqüència lògica", ja que durant aquests anys "mai han participat de l'àmbit de TeC". "Lamento que no hagin vingut i que no s'hagin sentit còmodes". Precisament, ICV i EUiA han decidit presentar una candidatura alternativa a TeC perquè se senten "exclosos", tal com afirmava fa uns dies el cap de llista, Ivan Martos, en aquest mateix mitjà.

TeC, reconeguda per Catalunya en Comú

Malgrat ser una candidatura independent, Catalunya en Comú reconeix TeC com l'espai dels comuns a la ciutat pels principis que defensa i amb els quals va sorgir. TeC va néixer abans que Catalunya en Comú i d'una banda es va configurar com una candidatura "ciutadanista", oberta a tothom, però que "no té la voluntat de ser un espai de quotes de partit". De l'altra, ho va fer amb la voluntat d'un canvi polític a la ciutat "per acabar amb les dinàmiques fins ara establertes", apunta Matilla.

Dues premisses que segons l'alcaldable de Terrassa en Comú poden haver estat els motius pels quals algunes persones hagin decidit crear un espai alternatiu. "Potser no se senten còmodes amb aquests principis però sigui com sigui respecto que hagin presentat candidatura". Per la seva banda, des d'ICV i EUiA han afirmat que la seva aposta es presenta per "conformar un pol alternatiu a l'actual política municipal".

Davant de la situació, des de Terrassa en Comú consideren que es troben en el seu millor moment, "amb més cohesió i més força que mai" per entomar les eleccions municipals que es preveuen les més fragmentades de la història a Terrassa. El portaveu dels comuns ha avançat que l'equip de persones que formaran la llista electoral serà de catorze persones entre les quals hi haurà perfils de diferents sensibilitats polítiques de la ciutat, territoris i perfils professionals, que representa la "lògica transversal i ciutadanista" que caracteritza la principal força a l'oposició de l'ajuntament terrassenc. 
 

Xavi Matilla en un acte de Terrassa en Comú. Foto: Cedida