sanitat

El Taulí comença a introduir la «Música en Vena» per estudiar els beneficis entre els pacients

Músics de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) seran els encarregats de tocar

per Albert Hernàndez , Sabadell, 15 de febrer de 2019 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Hospital Parc Taulí ha començat aquest dimarts a oferir concerts en directe, amb músics de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), entre els pacients del centre. Es tracta de l'adhesió a la iniciativa de l'associació sense ànim de lucre Música en Vena, per tal d'estudiar els beneficis de la música entre els malalts.  


La voluntat del projecte és "fer recerca sobre els beneficis de la música en diferents patologies", ha expressat la gerent de l'entitat, María Suárez. Mensualment, i durant 2019, els diversos artistes de l'OSV actuaran a les unitats d'hemodiàlisi, l'UCI i oncologia, entre d'altres, "anirà variant per diferents espais", ha apuntat el president del Consell de Govern del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, Modesto Custodio. 

El repertori s'escollirà entre el comitè assessor de Música en Vena, juntament amb la direcció artística de l'OSV. Aquest dimarts l'estrena s'ha fet amb un trio de corda, composat per Nathalie Smirnoff, Xavier Riba i Joan Esplugas. Ha fet una primera funció al vestíbul de Taulí i ha visitat l'escola de la planta de Pediatria i l'Hospital de Dia d'oncologia.

 

La gerent de "Música en Vena", María Suárez Foto: Albert Hernàndez


Suárez ha recordat que ja hi ha estudis que destaquen la influència en l'estat d'ànim dels malalts, així com redueix l'ansietat i la percepció del dolor. "Esperem que en un futur, un metge pugui receptar música", ha dit.  El centre sanitari sabadellenc és el vuitè de Catalunya que forma part del projecte, que compta amb la implicació i col·laboració de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, de Música en Vena -també hi ha el Clínic, el Duran i Reynals i el Trias i Pujols, entre d'altres-. Així mateix, es du a terme a vuit hospitals de la Comunitat de Madrid.   

 

Participació