El conseller d'Educació assegura que l'Escola Sala i Badrinas es construirà en els pròxims quatre anys

Josep Bargalló ho ha dit durant la inaguració dels instituts Can Roca i Les Aimerigues de Terrassa

Escola Sala i Badrinas de Terrassa.
Escola Sala i Badrinas de Terrassa. | GSV
Redacció
14 de febrer del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 10:45h
El conseller d'Educació ha estat aquest dimecres al Vallès Occidental on ha inaugurat els instituts Can Roca i Les Aimerigues de Terrassa i l'Institut Can Periquet de Palau-solità i Plegamans. Durant la visita als centres egarencs, Josep Bargalló ha assegurat que l'Escola Sala i Badrinas es començarà a construir en els pròxims quatre anys.

L'escola, situada al barri del segle XX de Terrassa ja fa vuit anys que està en barracons i encara ho estarà alguns més abans d'estrenar edifici. Els que ja han fet aquest pas i han rebut la visita del conseller, acompanyat per l'alcalde Alfredo Vega, per inaugurar oficialment els centres, han estat l'Institut Can Roca i l'Institut Les Aimerigues.

Can Roca és un institut amb gairebé 600 alumnes d'ESO i batxillerat. El nou edifici ha tingut un cost de més de 5 milions d'euros, i disposa de tres plantes. S'hi poden trobar les aules d'ESO i batxillerat, sala de professors, biblioteca, menjador, aules de música i plàstica, aules complementàries, laboratoris, gimnàs i pati. En total, més de 4.800 metres quadrats de superfície construïda.
 

Inauguració de l'Institut Can Roca de Terrassa. Foto: Aj. Terrassa


Pel que fa a l'Institut Les Aimerigues, el centre té 469 alumnes de 1r d'ESO a 2n de batxillerat. El cost de les noves instal·lacions també ha estat de 5 milions d'euros i l'edifici disposa de tres plantes amb espais com despatxos de professorat, biblioteca, pista esportiva, gimnàs, cuina i menjador, aules d'ESO, aules de música, tecnologia i laboratori, així com les aules de batxillerat.

L'Escola Pere Viver Aymerich es convertirà en institut escola

Bargalló també s'ha acostat a l'Escola Pere Viver Aymerich, que té 414 alumnes matriculats entre P3 i 6è de primària. L'escola treballa diferents projectes d'educació plurilingüe, com ara el programa d'Impuls a la lectura o els tallers en anglès, i aposta pel treball cooperatiu i per la competència digital. Bargalló ha mantingut una trobada amb l'equip docent i ha recorregut les instal·lacions.
 

Inauguració de l'Institut Les Aimerigues de Terrassa. Foto: Aj. Terrassa


Aquest centre és el segon institut escola del Vallès Occidental projectat pel pròxim curs: "L'institut escola és un model petit en l'univers de 3.000 escoles que tenim a Catalunya. És un model bo en determinades circumstàncies: la lluita contra la segregació, les necessitats d'escolarització, la continuïtat del projecte pedagògic. I els instituts escoles han de complir algunes d'aquestes característiques", ha expressat Bargalló.

La visita del conseller a altres punts del Vallès Occidental

Bargalló ha començat la seva ruta a l'Escola El Viver de Montcada i Reixac, un centre d'educació infantil i primària de 424 alumnes i una plantilla de 37 mestres. Aquest és un dels 25 centres que el pròxim curs es convertirà en institut escola. A continuació, el conseller Bargalló s'ha traslladat a Palau-solità i Plegamans on ha inaugurat l'institut Can Periquet i ha anunciat millores en un altre dels centres del municipi, entre les quals hi ha l'Escola Folch i Torres de cara a l'estiu. Finalment, a Castellar del Vallès ha visitat l'escola Sant Esteve que el curs que ve es convertirà en institut escola per ampliació de l'ESO.