Unes 300 persones rebutgen el judici de l'1-O davant de l'ajuntament de Terrassa

A les 19h hi ha prevista una nova mobilització al centre de la ciutat

Concentració a les portes de l'ajuntament de Terrassa de rebuig al judici de l'1-O.
Concentració a les portes de l'ajuntament de Terrassa de rebuig al judici de l'1-O. | Anna Mira
12 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:27h
Unes 300 persones s'han concentrat aquest migdia a les portes de l'Ajuntament de Terrassa per rebutjar el judici de l'1-O que ha començat aquest dimarts al matí al Tribunal Suprem. Amb crits de "llibertat", "absolució" i "no és un judici, és una farsa", els manifestantshan volgut mostrar el seu rebuig al judici on un dels acusats és el veí de la ciutat i exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull. 

Pancarta simbòlica 

A l'aturada del migdia també han estat presents els regidors i regidores dels partits independentistes amb representació municipal (PDECat, ERC-MES i CUP) que van aprovar una proposta de resolució perquè el govern local pengés una pancarta de suport als presos durant el judici des del balcó de l'ajuntament. Un acord que l'alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, no ha tirat endavant, ja que no és d'obligat compliment. No obstant això, els membres de l'ANC han fet una pancarta simbòlica amb el text "llibertat presos polítics" que han sostingut a l'altura del balcó del consistori durant l'acte.
 
Membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Terrassa han llegit un text de rebuig igual que han fet des de Matadepera on també s'han aturat a les 12 h per demanar la llibertat dels presos. A les 19 hores hi ha prevista una nova concentració i tot seguit els Cants per la Llibertat, que se seguiran fent cada dia.