Inici de setmana amb nuvolositat que acabarà desapareixent

Temperatura lleugerament més baixa en aquest inici

Núvols sobre el cet de Sabadell
Núvols sobre el cet de Sabadell | Albert Gil
Redacció
11 de febrer del 2019
Actualitzat a les 9:22h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns hi haurà cel serè o poc ennuvolat per bandes de núvols alts, malgrat que al nord del litoral i del prelitoral central, així com al sud del litoral i del prelitoral nord, hi haurà intervals de núvols baixos que localment deixaran el cel mig ennuvolat; seran més abundants i compactes fins a migdia, quan afectaran altres indrets de l'interior del quadrant nord-est i localment deixaran el cel molt ennuvolat.

A més, fins a migdia hi haurà alguns estrats baixos a punts de l'oest de l'altiplà Central i del prelitoral sud. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel estarà cobert, malgrat que a partir de mitja tarda la nuvolositat tendirà a minvar.

Al vessant nord del Pirineu s'esperen algunes precipitacions fins a la tarda, sobretot a les cotes més elevades i en especial durant el matí. La cota de neu pujarà dels 800 fins als 1.000 metres a la tarda. A més, fins a l'inici del matí són probables algunes precipitacions aïllades a punts del quadrant nord-est, amb una cota de neu que baixarà dels 1.400 fins als 1.200 metres. Les precipitacions seran febles, intermitents i minses en general.

La temperatura mínima experimentarà un descens lleuger o localment moderat, sobretot al quadrant nord-est, excepte al terç sud i al pla de Lleida on pujarà lleugerament o localment de forma moderada. Se situarà entre -4 i 1 ºC al Pirineu, entre -2 i 3 ºC al Prepirineu, entre 0 i 5 ºC a la depressió Central, entre 2 i 7 ºC al prelitoral, i entre 3 i 8 ºC al litoral. La temperatura màxima baixarà entre lleugerament i moderadament en general; se situarà entre 7 i 12 ºC al Pirineu, tret del vessant nord de la serralada on se situarà entre els 4 i 6 ºC, entre 9 i 14 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, si bé al Pla de Lleida, com a la resta del territori, oscil·la