Arribada de núvols en un ambient que s'imposarà el sol

Temperatura suau a les hores centrals del dia

Tanquem la setmana en un ambient agradable
Tanquem la setmana en un ambient agradable | Emili Vilamala
Redacció
10 de febrer del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge durant la primera meitat del dia el cel estarà poc o mig ennuvolat per bandes de núvols alts, si bé a darrera hora del matí ja seran més abundants i compactes al nord-oest del territori; a més, fins a l'inici del matí hi haurà alguns estrats baixos a punts del litoral i en algunes fondalades de l'interior del territori. A partir de llavors el cel quedarà molt ennuvolat o cobert a l'extrem nord del Pirineu i localment entre mig i molt ennuvolat a la meitat oest del territori, mentre que a la resta es mantindrà poc o mig ennuvolat.

A partir de migdia s'esperen precipitacions al vessant nord del Pirineu. Seran febles i acumularan quantitats minses, localment poc abundants a cotes elevades. La cota de neu se situarà en un primer moment cap als 1.800 metres, però baixarà progressivament i a darrera hora se situarà al voltant dels 800 metres. De nit no es descarta alguna precipitació feble i aïllada a punts del quadrant nord-est, amb una cota de neu al voltant dels 1.600 metres.

La temperatura mínima pujarà a la meitat est del territori, lleugerament o puntualment de forma moderada, mentre que a la resta del territori serà semblant. Oscil·larà entre -2 i 3 ºC al Pirineu, al Prepirineu i a Ponent, entre 0 i 5 ºC a la resta de la depressió Central i a la meitat sud del prelitoral, entre 3 i 8 ºC a la resta del prelitoral i entre 5 i 10 ºC a la resta del territori. La temperatura màxima experimentarà un ascens lleuger o localment moderat en general i se situarà entre 8 i 13 ºC al Pirineu, entre 10 i 15 ºC al Prepirineu, entre 12 i 17 ºC a la depressió Central, i entre 15 i 20 ºC a la resta del territori.