EUiA i ICV se separen de TeC i aniran a les eleccions municipals del maig

Les dues forces polítiques van formar part de la confluència en les passades eleccions

Redacció
09 de febrer del 2019
Actualitzat el 05 de març a les 10:27h
Aquest dimecres, Ivan Martos, anunciava que encapçalava la llista d'Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa (EUiA) a les eleccions municipals de Terrassa. Amb la qual cosa sortia dels partits que es van integrar dins de Terrassa en Comú (TeC). Aquest dissabte, el Diari de Terrassa ha avançat que EUiA i ICV aniran en una llista pròpia als comicis al marge dels comuns liderats per Xavier Matilla.

Això suposa, per tant, que els ecosocialistes també surten de l'espai de confluència que es va impulsar per a l'anterior cita electoral municipal. Aleshores, rere les sigles TeC hi havia Podem, ICV i EUiA. Les dues forces aniran ara en un projecte conjunt, tal com han confirmat a LaTorre.

Encara que els Verds encara no han fet el seu procés de primàries i esperen posar-hi data el proper dimarts, quan han previst reunir-se. Segons apunta el rotatiu, una mesura que s'ha pres després que Catalunya en Comú hagi escollit TeC la candidatura per optar a l'alcaldia. 

El mateix Martos ha admès sentir-se "exclòs" del projecte local, una sensació, com ha apuntat la informació, ICV. Martos, el passat dimecres, deia que la seva aposta es presentava perquè servia per "conformar un pol alternatiu a l'actual política municipal". 

Petició d'assemblea a Catalunya en Comú

Precisament, un dia després que Martos fos escollit a la llista d'EUiA, es van reunir persones inscrites a Catalunya en Comú i que com han afirmat en un comunicat, estan compromeses per "constituir un espai democràtic que uneixi a l’esquerra compromesa amb els valors de la justícia social i el treball; l’ecologia i la sostenibilitat i el feminisme i la igualtat", recordant que era un acord de l’assemblea nacional de la força política l’abril de 2018.

"Davant la paralització" a Terrassa van demanar a la direcció nacional dels comuns la convocatòria immediata d’una assemblea de totes les persones inscrites a la ciutat.
 

La reunió del passat dijous de persones inscrites a Catalunya en Comú Foto: Comuns de Terrassa per l'Esquerra


La voluntat d'aquests és "prioritzar la unitat de l’espai, representat per Unidos Podemos i En Comú Podem". Malgrat admetre "dificultats", volen engegar un procés de negociació per abordar "un acord polític, programàtic i de candidatura electoral, conjuntament amb moltes altres persones, entitats, moviments i organitzacions polítiques". En definitiva, "una candidatura municipalista el més àmplia, oberta, plural i unitària possible, per tal de guanyar el canvi".