Col·lectius en contra de l'especulació boicotegen un acte de la Cecot sobre l'ocupació il·legal

Una cinquantena de persones es manifesten a les portes de la patronal egarenca

Manifestació a les portes de la Cecot en contra de l'acte sobre ocupacions il·legals.
Manifestació a les portes de la Cecot en contra de l'acte sobre ocupacions il·legals. | Anna Mira
08 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:58h
Membres dels casals ocupats de la ciutat i el Colectivo sin Vivienda han sortit al carrer, aquest dijous a la tarda, per denunciar un acte de la Cecot que havia de tractar la llei d'arrendaments urbans i les ocupacions il·legals d'habitatges. Davant la convocatòria de la conferència, una cinquantena de persones s'han concentrat a la plaça Vapor Ventalló i han anat fins a les portes de la Cecot on han fet sentir la seva veu en contra de l'especulació i a favor de l'ocupació d'immobles buits de bancs i grans tenidors.

 
Després d'una bona estona i d'una forta presència policial a l'interior de la patronal, la Cecot ha suspès el fòrum en el qual hi havia de participar, entre d'altres, el director del grup immobiliari Vidal Gomà. Precisament els membres dels casals ocupats "Kasalet" i "Kalitxet" han estat denunciats per aquesta immobiliària per demanar el seu desallotjament.

La protesta també ha servit per donar a conèixer la situació que viu un altre casal ocupat de la ciutat, l'Atzur, que haurà d'afrontar el judici el pròxim 12 de març. Per la seva banda, el Colectivo Sin Vivienda també ha denunciat que pels bancs i els grans tenidors prima l'interès del capital en lloc del dret de les famílies a tenir un habitatge.
 

Manifestació en contra de l'especulació a Terrassa. Foto: Anna Mira