violència masclista

Una quarantena de persones es concentra davant l'Ajuntament de Rubí per rebutjar les agressions sexuals

Una menor rubinenca va ser víctima d'una agressió el passat 20 de gener

per Redacció, 6 de febrer de 2019 a les 13:36 |
Una quarantena de persones es concentra per rebutjar les agressions sexuals | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern municipal ha convocat aquest migdia una concentració de rebuig a les agressions sexuals que s'han conegut aquesta setmana i que han tingut lloc a la comarca: una agressió múltiple a Sabadell aquest cap de setmana, i dos casos a Sant Cugat, un del cap de setmana i un altre del passat 20 de gener.

En el segon cas, del 20 de gener a Sant Cugat, hi hauria implicada una menor rubinenca.


"El que volem és condemnar aquest tipus d'actes, els assetjaments a dones, i expressar el nostre rebuig profund a aquestes situacions i a qui les protagonitza", ha declarat l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, un cop ha finalitzat la concentració.

Des de l'Ajuntament, ha explicat l'alcaldessa, treballen per evitar que es produeixin agressions sexuals en ambients de caire festiu i lúdic, com ha succeït en aquest cas, impulsant campanyes com el No és no.

 

Els membres del Govern a la concentració de rebuig a les agressions sexuals Foto: Marta CasasL'Ajuntament de Rubí està treballant per coordinar-se amb els Mossos, i és el seu servei d'atenció a les víctimes qui està atenent la noia i la família. Tot i això, tal com ha explicat l'alcaldessa, l'Ajuntament es posarà al seu servei qualsevol eina que tingui al seu abast per tal de donar una atenció adequada a la víctima, que és menor d'edat.

L'Ajuntament de Sant Cugat va anunciar que estava estudiant personar-se com a acusació particular en el cas de la violació d'una menor d'edat, mentre que l'Ajuntament de Sabadell ho va afirmar el mateix dilluns, 4 de febrer.

L'Alternativa d'Unitat Popular ha criticat la gestió de la comunicació de l'Ajuntament respecte aquest fet

Hores abans de la convocatòria de la concentració de rebuig a les agressions masclistes per part de l'Ajuntament, l'Alternativa d'Unitat Popular ha criticat, en un comunicat enviat als mitjans de comunicació, la gestió que s'ha fet des de l'Ajuntament de Rubí sobre aquest fet.

Per l'AUP és una mostra de la "inactivitat" de la regidoria de Polítiques d'Igualtat, encapçalada per Maria Mas, el fet que mentre els Ajuntaments de Sabadell i Sant Cugat denunciessin de manera immediata les agressions i oferissin el suport i atenció a les víctimes, l'Ajuntament de Rubí ni tan sols s'hagués pronunciat públicament.

 

Participació