L'alcalde de Terrassa demana a la consellera de Cultura que impulsi un Pla de Barris Cultural

Vega assegura que una de les assignatures pendents a totes les grans ciutats de Catalunya és aconseguir un municipi culturalment equilibrat i policèntric

La consellera de cultura, Laura Borràs, durant la reunió amb l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, i el tinent d'alcalde de cultura, Amadeu Aguado.
La consellera de cultura, Laura Borràs, durant la reunió amb l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, i el tinent d'alcalde de cultura, Amadeu Aguado. | Aj. Terrassa
redacció
06 de febrer del 2019
L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, acompanyat del tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, s'ha reunit aquest dimarts amb la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, per tractar de diversos temes d'interès per al municipi.

Durant la reunió, l'alcalde ha proposat a la consellera que la Generalitat impulsi un Pla de Barris Cultural, amb l'objectiu de potenciar de manera equilibrada noves centralitats culturals a les ciutats catalanes. En concret, Vega ha explicat a Borràs que "municipis amb tant potencial cultural com Terrassa hem de fer una passa endavant" per tal d'equilibrar territorialment l'oferta a les ciutats.

Per l'alcalde, aquest pla ajudaria a generar noves dinàmiques socials a partir de les infraestructures cíviques i de les activitats culturals, ja que, segons Vega "una de les assignatures pendents a totes les grans ciutats de Catalunya és aconseguir un municipi culturalment equilibrat i policèntric".

La llista de peticions contempla la creació d'una taula de grans ciutats

Alfredo Vega també ha demanat a la consellera la creació d'una Taula de grans ciutats per al desenvolupament cultural de Catalunya, que impulsi i potenciï noves centralitats culturals a les ciutats catalanes i fomenti el diàleg entre els municipis, permetent-los oferir a la ciutadania una oferta cultural descentralitzada i en pla d'igualtat.

Entre altres temes l'alcalde i la consellera han parlat de temes com ara l'estat de la
candidatura de la Seu d'Ègara a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, del model més adient per reconèixer la singularitat de l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental; de les noves línies per a l'adquisició d'equips per modernitzar la xarxa de biblioteques públiques, de la possibilitat d'establir un marc de finançament estable del Festival Terrassa Noves Tendències (TNT); de la recuperació del projecte de la Casa de la Música de Terrassa i del sosteniment de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48; de la necessitat de garantir sistemes de finançament que aportin major estabilitat al Festival de Jazz de Terrassa; temes relacionats amb el finançament públic per la temporada de dansa del Centre Cultural Terrassa, i de possibles subvencions a ciutats com Terrassa que no tenen centre de producció d'arts visuals però que compten amb línies expositives que inclouen la producció.