Sabadell crea una «app» per informar d'incidències a l'espai públic

Mal estat del ferm al centre de Sabadell.
Mal estat del ferm al centre de Sabadell. | NS / Cedida
Redacció
07 de febrer del 2019
L'Ajuntament de Sabadell ha creat una aplicació mòbil perquè la ciutadania pugui informar en tot moment de qualsevol qüestió relacionada amb l’espai públic de Sabadell. És disponible per a tots els dispositius mòbils, tant els que funcionen amb Android com amb iOS, i es pot descarregar per a Android aquí i per a iOS.

Per fer-la servir, l’usuari s’ha de descarregar l’aplicació Sabadell Espai Públic i registrar-se. A partir d’aquí, pot triar el tipus d’incidència, seleccionar el punt on es troba mitjançant la geolocalització, hi pot adjuntar una fotografia i, finalment, enviar la incidència.

Aleshores rep un missatge electrònic de confirmació que l’enviament s’ha fet correctament. En aquest moment és quan la comunicació arriba a l’Ajuntament, que posa en marxa el mecanisme per comprovar que efectivament el que se li ha comunicat és correcte, per posar-hi remei.

El tipus d’incidència pot estar relacionada amb l’enllumenat públic, la neteja viària, la recollida de residus, el mobiliari urbà, els espais enjardinats, l’arbrat, la xarxa de clavegueram, el paviment de vorera i calçada, les baranes, la senyalització de trànsit, els pilons, els miralls, les bandes reductores de velocitat i els semàfors.