Terrassa estrena una nova estació meteorològica automàtica

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha participat en la presentació

Inauguració de la nova estació meteorològica
Inauguració de la nova estació meteorològica | TeS
Redacció
01 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:54h
La ciutat de Terrassa es dota des d'avui d'una nova estació meteorològica automàtica que aportarà dades del territori a la xarxa catalana d'estacions meteorològiques. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Eliseu Vilaclara, i l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, han inaugurat aquest divendres l'aparell, situat a la zona de Can Poal, dins el recinte de Taigüer.

Calvet ha remarcat que "gràcies a estacions meteorològiques automàtiques com aquesta que estrenem avui es prestarà més i millor informació als veïns. Amb aquesta, ja sumem 190 a tot el país, una autèntica xarxa de coneixement que passa i passarà, la Xarxa de estacions Meteorològiques Automàtiques".

L'acord s'ha concretat amb la signatura d'un conveni de col·laboració, i ha de permetre dotar d'informació meteorològica de qualitat a la ciutat de Terrassa ia la comarca del Vallès Occidental. La nova estació meteorològica disposa de sensors per a la mesura de la temperatura, la humitat relativa, la velocitat i la direcció del vent a 10 metres d'altura, la precipitació i la irradiància solar global.

La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors es registra i s'envia a la seu de la SMC cada trenta minuts a través de comunicacions GPRS, i després els valors s'emmagatzemen a la base de dades meteorològica i se sotmeten a diversos controls de qualitat establerts , tant automàtics com manuals.