Els partits independentistes i TeC insten al govern a penjar una pancarta de suport als presos durant el judici de l'1-O

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, demanarà un informe jurídic

redacció
01 de febrer del 2019
El ple municipal de Terrassa ha aprovat la col·locació d'una pancarta al balcó de l'ajuntament de suport als presos durant l'imminent judici de l'1-O. Just el dia abans del trasllat dels presos a Madrid els grups independentistes de l'ajuntament (ERC-MES, PDECat i la CUP) amb el suport de Terrassa en Comú (TeC) s'ha donat compte al ple un acord de junta de portaveus a través del qual s'insta al govern socialista a penjar una pancarta en suport als presos durant el judici. 

En el torn de precs i preguntes el portaveu de Cs, Javier González, ha manifestat que la petició és il·legal perquè la façana de l'ajuntament "és un espai no partidista" i ha demanat l'opinió de l'alcalde. Alfredo Vega ha aclarit que l'acord de junta de portaveus és "una declaració política" i que com a tal "no és d'obligat compliment". De tota manera l'alcalde ha explicat que abans de res encarregarà un informe jurídic.