El «Colectivo Sin Vivienda» es manifesta als Jutjats de Terrassa per evitar desnonaments oberts

Han entrat una instància al jutge degà i a la tarda es debatrà al ple municipal

Mobilització del Colectivo Sin Vivienda als jutjats de Terrassa.
Mobilització del Colectivo Sin Vivienda als jutjats de Terrassa. | Anna Mira
31 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:24h
El "Colectivo Sin Vivienda" (CVS) de Terrassa s'ha mobilitzat aquest dijous al matí per reclamar al jutjat de Terrassa que aturi els desnonaments oberts. Una seixantena de membres del col·lectiu s'han manifestat a les portes dels Jutjats de la ciutat on també han reclamat que no s'executin desnonaments si no hi ha una solució per a la família desnonada. De fet, aquesta tarda el ple municipal debatrà una proposta que ha presentat la CUP a proposta del CSV. 

L'advocada Josefina Valverde, que dóna suport jurídic al col·lectiu, ha explicat que han entrat una instància al jutge degà de Terrassa perquè a la junta de jutges es decideixi suspendre tant els desnonaments amb famílies on no hi hagi una garantia per part dels Serveis Socials de tenir un lloc on viure i també que es prohibeixin els desnonaments amb data oberta. "Els tribunals europeus dels drets humans estan ordenant la suspensió cautelar dels desnonaments oberts, per tant entenem que el jutge degà de Terrassa els hauria de suspendre", ha afirmat Valverde.

 
Per la seva banda, la membre del col·lectiu, Pilar, ha denunciat que les comitives judicials donen la raó als fons voltors i als grans tenidors a l'hora de desnonar un habitatge. "En lloc de mirar si és una situació justa o no, dóna la raó als bancs", ha dit Pilar. A més a més, Pilar també ha dit que "a l'hora de fer un desnonament no entenem com la comitiva judicial no es comunica amb Serveis Socials de l'ajuntament".

En relació als desnonaments oberts, "la comitiva judicial ha trobat la manera per evitar trobar-se desenes de persones a les portes de l'habitatge que es vol desnonar però estem coordinats per mobilitzar-nos igualment", ha assegurat Pilar. Han denunciat que la setmana passada van haver-hi sis desnonaments en un mateix dia i que hi ha pendent un desnonament obert a una dona embarassada, just quan ha de parir. 
 

Mobilització del Colectivo Sin Vivienda als jutjats de Terrassa. Foto: Anna Mira