El PSC de Rubí demana «respecte i responsabilitat» amb els treballadors municipals

Els socialistes acusen l'AUP de tenir una "doble vara de mesurar, poc respecte i voluntat de destrucció"

L'Ajuntament de Rubí
L'Ajuntament de Rubí | RubiTV.cat
Redacció
31 de gener del 2019
El grup municipal del PSC ha emès el seu posicionament sobre les acusacions d’irregularitats en el nomenament de la cap de Recursos Humans que s’han fet públiques aquests dies per part d’algunes formacions polítiques i sindicals, i pels quals els grups municipals d'Iniciativa per Catalunya Verds i també Esquerra Republicana han demanat explicacions al Govern.

El Govern municipal ha respost aquesta mateixa tarda assegurant que el nomenament de la cap de Recursos Humans s'havia fet de forma reglada.

Concretament, els socialistes acusen l’AUP – la formació que va treure a la llum el fet que la persona en qüestió estigui essent investigada en el marc del Cas Mercuri – de “doble vara de mesurar, poc respecte i voluntat de destrucció sempre present com a estratègia”.

El PSC recorda que el cas pel qual María Ascensión Díaz és investigada és un “episodi passat, a una altra administració, a l’espera de resolució”, i retreu a l’Alternativa d’Unitat Popular que vegi “amb bons ulls” que una persona investigada per prevaricació, tràfic d’influències i delicte contra l’ordenació del territori exerceixi d’alcalde de Sabadell.

"És el cas de Maties Serracant, investigat per l’adjudicació directa, sense concurs públic, d’un edifici al col·lectiu El Talleret, d’ideologia afí a la coalició del govern sabadellenc”, afirmen els socialistes rubinencs en un comunicat. Tot i que el jutge va decidir arxivar la causa el gener de 2018, més d'un any i mig després de la denúncia que havia motivat l'obertura de l'expedient, en el moment de ser nomenat alcalde la causa encara continuava oberta.

El PSC de Rubí creu que les acusacions de l’AUP són una “nova operació per intentar desacreditar el govern municipal” que consideren “totalment censurable”. I afegeixen que tota persona, fins i tot l’alcalde de Sabadell, que no hagi estat declarada culpable o inhabilitada manté els drets inalterables a treballar, a més de demanar “responsabilitat i respecte pels professionals”.

El PSC demana recuperar el consens polític adoptat l’any 2015 per al procés de regularització de la plantilla municipal

Els socialistes han aprofitat l’ocasió per convidar totes les forces polítiques que es presentaran a les eleccions municipals de 2019 a seure i rubricar preelectoralment un Pacte d’acompanyament al procés de regularització de la plantilla municipal que comprometi tots els partits a permetre que els serveis tècnics liderin aquesta fita necessària “sense entorpir, tot el contrari, per aconseguir la justa estabilitat i consolidació”.

Així mateix, i amb l’oferta pública aprovada, el PSC demanarà el compromís a qui lideri la corporació municipal “que aposti per la formació com a puntal del procés i que es racionalitzin les convocatòries”.

“No calen presses, cal fer-ho bé, oferint les millors possibilitats de preparació als i les professionals que es postulin”, afirmen els socialistes, que demanen que els treballadors municipals no siguin “fitxes d’un joc polític”.