El PDECat proposa que Terrassa obtingui la certificació «Biosphere» de turisme responsable

Insta a l'ajuntament a posar en marxa un pla de treball

Redacció
30 de gener del 2019
El PDECat de Terrassa ha presentat una moció per al ple d'aquest mes de gener on proposa que Terrassa engegui els tràmits que siguin necessaris perquè Terrassa obtingui la certificació "Biosphere" de l’Institut de Turisme Responsable. Per això, els demòcrates demanen a l'ajuntament que disseny un pla de treball on es puguin treballar i acomplir amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible que calen per obtenir el certificat. 

La certificació Biosphere l’atorga l’Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent que va ser creat l’any 1995 amb l’objectiu d’impulsar accions i programes de desenvolupament sostenible en destinacions i empreses turístiques. L’ITR va néixer amb el recolzament de la UNESCO i és membre fundador del Consell Global del Turisme Sostenible, promogut per la Fundació de Nacions Unides.

Per tal de poder accedir a l’obtenció de la certificació Biosphere, cal complir amb 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través de les anàlisis i indicadors de la OMT, el Pacte Mundial, els indicadors de la UE i els criteris del Global Sustainable Tourism Council. Es pretén
garantir un equilibri adequat a llarg termini entre les dimensions econòmica, socio-cultural i mediambiental d’una destinació, reportant beneficis significatius per a la pròpia entitat sol·licitant, la societat i el medi ambient.

A la província de Barcelona els municipis de Sitges, Vilafranca del Penedès i Barcelona, han obtingut la Certificació Biosphere, acreditativa del compromís d’aquestes destinacions turístiques amb la sostenibilitat i amb el medi ambient, i Tossa de Mar i la Vall d’Aran també el tenen igual que les denominacions Costa Barcelona, Paisatges Barcelona, i Pirineus Barcelona, així com la destinació Catalunya.