El Portal de Sant Roc continua restringit per reforçar la coberta de l'aparcament

Es permet només l'accés de veïns i usuaris del pàrquing soterrani

Redacció
01 de febrer del 2019
L’Ajuntament de Terrassa va limitar el trànsit al Portal de Sant Roc el passat 14 de
desembre, tot i mantenir els accessos al pàrquing subterrani, com a mesura preventiva després de conèixer els resultats d’un estudi tècnic, realitzat per la UPC.

Aquest estudi deia que la coberta de l’aparcament podria no complir les garanties d’estabilitat que marca la normativa actual, que és molt més exigent que la vigent en el moment de la seva construcció, l’any 1972. Durant aquestes sis setmanes, l’Ajuntament ha realitzat actuacions per comprovar l’estat actual de la coberta i determinar, així, les obres a realitzar per millorar la seva estabilitat.

Una d’elles ha estat una cala per inspeccionar la seva estructura interna per tal de corroborar les conclusions obtingudes a partir dels càlculs realitzats per la UPC. D’altra banda, l’empresa concessionària de l’aparcament, ASTASA, ha instal·lat uns puntals especials a les tres plantes del pàrquing per complir, així, amb les indicacions proposades des del departament d’enginyeria civil i ambiental de la UPC.

A partir d’ara, serà la UPC l’encarregada de redactar un informe final, que serà valorat pels serveis tècnics municipals, a partir del qual es definiran les actuacions a realitzar a curt, mitjà i llarg termini per part del Consistori. Això fa que al Portal de Sant Roc es mantingui la prohibició de circulació als vehicles pesants i les restriccions de trànsit durant les pròximes setmanes.

Afectacions a la mobilitat

És una mesura preventiva que afecta les confluències del Portal de Sant Roc amb la rambla d’Ègara, a més dels carrers Cisterna -ara en obres per a millorar la xarxa de clavegueram- i Vinyals. Segueixen instal·lades les barreres New Jersey a les confluències del Portal de Sant Roc amb Rambla i els carrers Vinyals i Cisterna. D’aquesta manera, només es permet accedir a Vinyals als veïns i als usuaris del pàrquing. La sortida de vehicles de veïns i pàrquing es fa únicament per la Rambla. Els vehicles que vénen del carrer Major han de girar a l’esquerra cap al carrer del Vall o al carrer Cisterna.