L'ajuntament de Rubí assegura que el procediment per nomenar la cap de Recursos Humans s'ha dut a terme de forma reglada

També manifesta que respecta la presumpció d'innocència, i més en una situació pendent de sobreseïment processal

L'Ajuntament assegura que el nomenament de la cap de RRHH és legal
L'Ajuntament assegura que el nomenament de la cap de RRHH és legal | RubiTV.cat
Redacció
31 de gener del 2019

L'Ajuntament de Rubí ha respost a les acusacions de la secció sindical de la CGT sobre el nomenament irregular de la cap de Recursos Humans, María Ascensión Díaz i el fet que aquesta estigui essent investigada en el marc del Cas Mercuri.

Pel què fa al procediment per al nomenament com a cap de Recursos Humans, l'Ajuntament manifesta que "s'ha dut a terme de forma reglada", i assegura que "continua sent un A2 i per aquest motiu s'usa la fórmula de l'assignació temporal i provisional de funcions" amb una data de finalització.

Aquesta praxis, segons l'Ajuntament, és del tot legal i usada de forma habitual en les administracions.

Aquesta fórmula s'hauria adoptat "per guanyar temps i no desproveir el servei de Recursos Humans d'un/a cap de referència davant del repte tan important que tenim com a administració, que no és altre que la regularització de la plantilla actual". En aquest procés, la figura de direcció de Recursos Humans és una peça clau.

Per altra banda, i respecte a la imputació de María Ascensión Díaz en la peça 31 del Cas Mercuri, l'Ajuntament manifesta el seu respecte a "la presumpció d'innocència de les persones, que poden ser citades només en una fase prèvia d'investigació del cas sense comportar cap atribució de responsabilitat penal, ni tan sols a mode d'indici". L'Ajuntament de Rubí afegeix, a més, que la situació processal es troba ara pendent de sobreseïment.

Finalment, des de l'Ajuntament es demana a les seccions sindicals "que no torpedinin el treball tècnic i l'ambient actual d'entesa que està permetent aconseguir grans avenços", i reclama treballar de manera conjunta i unitària cap a la regularització de la plantilla municipal".