La CUP demana el compromís dels jutjats per acabar amb els desnonaments oberts

El portaveu de la formació demana que els jutjats de Terrassa es comuniquin amb els Serveis Socials de l’Ajuntament per l’inici de tots els processos de desnonament que afectin famílies vulnerables

Roda de premsa de la CUP sobre desnonaments oberts.
Roda de premsa de la CUP sobre desnonaments oberts. | Cedida
Redacció
30 de gener del 2019
La CUP Terrassa ha presentat una moció al ple d'aquest dijous on insta els Jutjats de Terrassa a suspendre els dos desnonaments amb data oberta ja previstos. Els desnonaments oberts són execucions sense data fixa, de manera que els moviments socials no es poden organitzar i presentar-se al portal per aturar-ho, denuncia la formació cupaire.

Davant aquesta maniobra legal, el regidor, Marc Medina, ha instat al degà dels jutjats de Terrassa a suspendre aquells desnonaments ja previstos amb data oberta i a fixar el compromís de no iniciar cap procés de desnonament més a través d’aquest procediment. Medina també ha demanat que els jutjats de Terrassa es comuniquin amb els Serveis Socials de l’ajuntament per l’inici de tots els processos de desnonament que afectin famílies vulnerables.

Segons ha explicat la CUP, aquesta pràctica busca l’objectiu d’accelerar els processos de desnonament i evitar la resposta solidària per aturar-los i coincideix en el temps amb un augment de la venda d’habitatges propietat de bancs i grans tenidors cap als anomenats, fons voltors. Segons dades del Colectivo Sin Vivienda, ja hi ha com a mínim dos casos previstos pels propers mesos de febrer i abril a Terrassa. "L’inici d’aquesta pràctica pot resultar un precedent a la nostra ciutat i és fonamental la denúncia d’aquesta situació abans que el nombre de casos augmenti de forma exponencial, tal i com ja està passant a Barcelona", ha assegurat Medina.

Davant d’aquesta situació, "és absolutament indispensable que les administracions públiques es mostrin en contra d’aquesta pràctica abusiva i que denunciïn la situació de vulneració de drets humans fonamentals que suposa aquesta mesura", ha conclòs Medina.