La CUP proposa declarar Terrassa com a ciutat antifeixista

Demanen que l'ajuntament identifiqui totes les persones que exposin simbologia feixista a l'espai públic

Redacció
29 de gener del 2019
La CUP Terrassa ha presentat un acord de Junta de Portaveus on proposa que Terrassa es declari formalment municipi contra el feixisme i el racisme, i en favor de la convivència en la diversitat. En el document també vol que l'ajuntament promogui actes per la memòria històrica del municipi i defensi els valors de la democràcia, la justícia universal, els drets humans, socials i laborals, així com els valors de la diversitat cultural, religiosa o de gènere que disposem al nostre municipi.

El moviment antifeixista ha denunciat reiteradament l'augment d'agressions per part de grupuscles feixistes que hi ha hagut a Catalunya des del 2017. Des del maig fins al juliol de 2018 n’hi ha hagut 178 atacs ideològics, la immensa majoria provinents de sectors neofeixistes i d’extrema dreta, explica la CUP.

La moció cupaire també proposa el consistori denegui l’ús d’equipaments públics i la via pública, a col·lectius i formacions polítiques que incitin a la discriminació racial, ètica, cultural o de gènere. Així com a entitats que facin enaltiment del franquisme, el nazisme, el racisme o mostres d’odi al qui no pensa de la mateixa manera.

Finalment, la CUP Terrassa proposa en aquest acord que l'Ajuntament, amb els recursos que disposa, faci el possible per prevenir i actuar en la identificació dels individus que exhibeixin simbologia feixista o preconstitucional a l'espai públic o que facin activitats o propaganda d'activitats que inciti a la discriminació racial, ètica, cultural, de gènere o ideològica.