Denuncien que la cap de Recursos Humans de l'Ajuntament de Rubí està imputada en el Cas Mercuri

L'AUP i la CGT han fet públics comunicats sobre la situació de María Ascensión Díez

Imatge del Ple del Consell Comarcal
Imatge del Ple del Consell Comarcal | Consell Comarcal del Vallès Occidental
Redacció
29 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:03h
El cas Mercuri segueix aportant dades i novetats, i aquest dimarts se n'ha fet pública una darrera, vinculada amb l'Ajuntament de Rubí. Segons denuncien la CGT i l'Alternativa d'Unitat Popular, l'actual cap de l'àrea de Recursos Humans de l'Ajuntament de Rubí, María Ascensión Díaz, està imputada en la peça 31 del Cas Mercuri, motiu pel qual en demanen el seu cessament.

Aquesta peça investiga possibles col·locacions irregulars de persones al Consell Comarcal del Vallès Occidental, al Consorci de Residus i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En ella hi apareixen com a investigats l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, Francisco Fernández Ortega, exgerent dels Consorcis, i Joan Fresno Haro i la pròpia María Ascensión Díaz, que van ser membres dels tribunals de contractació.

Se'ls acusa a tots quatre dels possible delictes de corrupció contra l’administració pública, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i prevaricació. En un comunicat, l’AUP també denuncia que no s'ha obert la plaça de cap de Recursos Humans a un concurs públic, sinó que es tracta d’una persona que ha estat requerida per l’Ajuntament de Rubí i no forma part de la plantilla municipal.

La formació reclama el cessament de Díaz com a cap de Recursos Humans, així com la dimissió del regidor de l’àrea de Serveis a les Persones, Moisés Rodríguez, i anuncia que investigarà si aquesta incorporació pot ser un possible cas de tràfic d’influències.

La CGT ha sol·licitat la revocació de María Ascensión Díaz com a cap de Recursos Humans i la finalització de la seva comissió de servei a l’Ajuntament de Rubí

La secció sindical de la CGT a l’Ajuntament de Rubí ha reclamat que es revoqui la cap de Recursos Humans, ja que assegura que l’assignació de funcions s’ha fet de forma irregular.

El sindicat ja va expressar el seu malestar per la fórmula escollida per contractar la nova cap de Recursos Humans en una mesa de negociació, on van demanar que s’expliqués “com es feia el nomenament d’una persona que havia arribat a l’Ajuntament de Rubí en comissió de serveis per ocupar provisionalment un lloc de treball del mateix grup però d’un altre subrgup”, explica la CGT en un comunicat.

Segons explica la CGT, Díaz estaria en comissió de serveis per una vacant de tècnica de Recursos Humans del grup i subgrup A2, i alhora tindria encomenades funcions d’un altre lloc vacant, el de cap de Recursos Humans, que pertany al grup i subgrup A1, una situació “absolutament irregular”, segons el sindicat.

Durant el període de  consultes a altres seccions sindicals de CGT i serveis jurídics d’administració pública, els membres del sindicat a l’Ajuntament de Rubí també van saber que Díaz està relacionada amb la peça del Cas Mercuri que es refereix a contractacions irregulars, cosa que pel sindicat no és “cap element tranquil·litzador per a la plantilla en l’actual situació”.

Dolors Sierra, delegada sindical de la CGT a l'Ajuntament de Rubí, ha lamentat la situació i ha alertat que des de fa temps es duen a terme pràctiques "irregulars" en els processos de contractació de personal municipal. "Es creen nous llocs de treball sense que aquests hagin estat avalats tant en les seves funcions com en les seves remuneracions pels representants sindicals, es fan canvis de personal sense cap consulta prèvia i emparats (erròniament en molts casos) per la potestat d'autoorganització de l'administració", ha apuntat.

Alhora ha assegurat que tampoc reben resposta els seus suggeriments "per millorar la gestió de les borses de treball, o per iniciar processos de promoció interna del poc personal fix existent".

En aquesta línia, aquest dimarts s'ha presentat una instància a l'Ajuntament rubinenc exigint la dimissió de la cap de Recursos Humans. El sindicat assegura que en els propers dies no reben resposta emprendran accions legals.