El Picnic Jazz es farà el diumenge 17 de març

L'esdeveniment s'inclou dins del Festival de Jazz de Terrassa

Picnic Jazz de Terrassa.
Picnic Jazz de Terrassa. | C.C.
Redacció
01 de febrer del 2019

Del 6 al 24 de març Terrassa i els municipis de la comarca viuran una nova edició d'un dels festivals més esperats de l'any, el Festival de Jazz que enguany arriba a la 38a edició. L'activitat més multitudinaria del Festival i una de les més esperades és el ja tradicional Picnic Jazz, que enguany se celebra el diumenge 17 de març al Parc de Vallparadís. 

L’edició 2019 s’emmarca en la celebració del 60è aniversari del Club de Jazz Terrassa d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals i està dedicada al recentment desaparegut trompetista Roy Hargrove (1969-2018), guardonat el 2010 amb el Premi Jazzterrasman­. Enguany el guardó del certamen recau en el pianista nord-americà Kenny Barron.

El certamen manté la Nova Jazz Cava com a centre neuràlgic pel format de club amb concerts de casa i internacionals; el Centre Cultural Terrassa acull un dels concerts estel·lars de l’edició 2019, mentre que el jazz més popular sonarà a places, patis i terrasses els caps de setmana.

Fidel al seu model, el certamen proposa una edició heterogènia amb figures del jazz nacional i internacional, molts dels quals presenten a Terrassa els projectes més recents. Alhora es mantenen trobades emblema com la “Nit de Blues”, Jam Sessions o una nova edició de la plataforma JazzJove Non Stop amb bandes sorgides a diverses escoles de música de Catalunya. I pel que fa a l’oferta complementària als concerts principals, s’organitzen el Jazz Terrassa Swing Stage (JTSS) amb el col·lectiu Terrassahoppers, sessions de Cinema&Jazz, exposicions, xerrades i sessions pedagògiques, així com la ruta “Menjazz”.