esport

Èxit de participació en la XX Mitja Marató Terrassa

Mourad El Bannouri i Karolina Nadotska s'imposen a la cursa de 21km

per Redacció , 29 de gener de 2019 a les 12:11 |
Mitja Marató Terrassa 2019. | AEMMT
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 3.300 atletes no es van voler perdre la 20a Mitja Marató Terrassa i la catorzena cursa popular Santi Centelles, de 5 km, que es van celebrar el passat diumenge 27 de gener. L'organització assegura que s'ha assolit èxit de participants però també de públic assistent que
torna a situar a la Mitja Terrassa en un dels esdeveniments esportius més rellevants de la

ciutat. Un esdeveniment que abanda de la vessant esportiva també compta amb la participació de diferents entitats com els Castellers de Terrassa o els Trabucaires. 

La cursa va comptar amb figures rellevants del món de l'atletisme, tot i que en el darrer moment es va produir la baixa de Camilo Santiago i Jaume Leiva. Victòria final pel marroquí Mourad El Bannouri (1:00:35) que es va imposar, després de mantenir durant tota la cursa una lluita amb el kenià Okubay Tsegay, només tres segons de diferència van separar al primer i segon classificat. Des de l'inici de la prova, Mourad El Bannouri i Okubay Tsegay van apoderar-se del control de la cursa.


En categoria femenina, victòria clara i contundent de la polonesa Karolina Nadotska que va dominar la cursa de principi a fi, traient més de 9 minuts a la seva més immediat perseguidora, Montserrat Estany. Nadotska va establir un nou rècord de cursa, la polonesa va fer el recorregut de la Mitja Terrassa, 21.097 mtrs, amb un registre de 1:13:13 batent el rècord de cursa establert l'any 2004 per Kenza Wahbi que va finalitzar la cursa amb un crono de 1:15:01.
 

Podium masculí de la Mitja Marató de Terrassa. Foto: Mitja Marató


A la cursa de 5km Santi Centelles hi van participar uns 1.300 atletes i va estar dominada ja des dels seus inicis pels dos guanyadors de la categoria masculina i femenina, Carles Castillejo i Mercè Guerra Albà que es van proclamar Campions de Catalunya Absolut.

La Mitja Virtual guanya la cursa solidària

Una de les novetats importants que presentava aquesta Mitja Marató Terrassa, era la posada en marxa d'un nou projecte solidari en benefici d'una entitat terrassenca, AVAN. Aquesta iniciativa, nascuda arrel de la incorporació de CaixaBank com un dels col·laboradors destacats de la Mitja Marató, va ser tot un èxit arribant-se a la consecució de l'objectiu final.

Durant la Mitja Marató es va poder visualitzar en un videowall situat al village, l'assoliment de l'objectiu que representat mitjançant dos runners virtuals feien el recorregut de 21 kms equivalents a la distància de la Mitja. Aquest desafiament solidari estava dividit en 4 etapes,
representades cada una d'elles per edificis emblemàtics de Terrassa, que equivalien a
activitats que AVAN duu a terme en els casos de pacients amb Ictus.

Podium femení de la Mitja Marató Terrassa. Foto: Mitja Marató


El programa d'atenció Integral "El temps és clau, corre" inclou sessions de logopèdia, sessions de fisioteràpia, sessions de teràpia ocupacional i sessions d'oci. Alhora pretén sensibilitzar a la població i alertar de la importància d'una resposta d'actuació àgil i ràpida davant un cas d'Ictus.

Gràcies a la participació ciutadana que, a través de les xarxes socials i mitjançant el hashtag #run4people a Twitter i Instagram, feien avançar aquests runners virtuals els quals van assolir les quatre fites senyalades beneficiant d'aquesta forma a AVAN que podrà gaudir d'aquestes activitats tan importants per les persones que han patit un Ictus.


 

 

Participació