interseccionalitat

Terrassa acollirà el congrés europeu sobre interseccionalitat a les polítiques locals

Se celebrarà el pròxim 13 de febrer a l'Auditori Municipal

per NacióDigital , 24 de gener de 2019 a les 08:00 |
Roda de premsa de presentació del programa Igualtats connectades | Aj. Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Terrassa serà la seu del congrés europeu "Interseccionalitat a les polítiques locals: experiències, eines i debats", que se celebrarà el pròxim 13 de febrer a l'Auditori Municpal. El congrés internacional posarà punt i final al projecte "Igualtats Connectades" que planteja com aplicar l’enfocament interseccional en les polítiques públiques locals de no discriminació. 

Amb aquesta experiència pilot es vol avançar en la implementació de la interseccionalitat, ja que és una perspectiva que ha estat molt teoritzada però hi ha poca experiència de com es posa en pràctica en polítiques concretes. Es tracta d’un abordatge que té en compte la interacció entre els eixos de desigualtat com el gènere, l’origen, la classe social, la sexualitat, entre d’altres.


Habitualment, aquests eixos s’analitzen de manera aïllada, sense tenir en compte que la posició de les persones és el resultat del creuament dels diferents eixos de desigualtat. De fet, la intersecció de diferents eixos genera noves situacions de discriminació i desigualtat que van més enllà de la simple suma d’aquests. Per això, és necessari atendre aquesta complexitat a l’hora de desenvolupar polítiques més inclusives.

La iniciativa, que es desenvolupa entre el gener de 2018 i el primer semestre de 2019, és cofinançada pel Programa de Justícia, Drets, Igualtat i Ciutadania de la Comissió Europea i implementada per l’Ajuntament de Terrassa, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i CEPS Projectes Socials.
 

 

Participació