Matadepera engega els tràmits per posar seguretat privada al municipi

L'alcaldessa s'ha reunit amb la conselleria d'Interior

L'alcaldessa de Matadapera, Mireia Solsona, i la regidora de governació, Montse Royes
L'alcaldessa de Matadapera, Mireia Solsona, i la regidora de governació, Montse Royes | Anna Mira
Redacció
23 de gener del 2019
L'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsolna, juntament amb la regidora de governació, Montse Royes, s'han reunit aquest dimarts 22 de gener amb la conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya per posar fil a l'agulla a l'onada de robatoris que des de fa uns mesos pateixen els veïns d'aquest municipi vallesà.

En concret la reunió s'ha fet amb el subdirector general de la Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Jordi Ferreres Jovaní, i també hi va assistir el cap de l’àrea bàsica policial de Mossos d’Esquadra de Terrassa Rafael Tello, i el cap de la Policia Local Xavier Cabot.

L’objecte de la trobada ha estat la sol·licitud per engegar els tràmits per instaurar seguretat privada al municipi, una gestió que anirà a càrrec del mateix ajuntament, que requereix de tota una sèrie de tràmits administratius i que ha de resoldre el conseller d’interior, en aquest cas, Miquel Buch. El permís, que s’ha de concedir per a un temps concret i imprescindible, com ja s’ha gestionat a municipis com Premià de Dalt només durant tres mesos.

Royes s’ha mostrat satisfeta de la trobada, i ha dit que “ha estat molt positiva”. No obstant això també ha reconegut que encara no poden posar data "perquè al darrera hi ha gestions a fer, és cert que per la nostra banda ens afanyarem el més aviat possible per a què comenci a funcionar al poble". Els veïns ja fa setmanes que demanen la seguretat privada com a mètode per evitar l'onada de robatoris que hi ha al municipi.

Les càmeres detecten un vehicle sospitós

Per altra banda, una de les càmeres de videovigilància municipals va detectar aquest passat dimarts un vehicle sospitós que després de cometre un robatori va ser interceptat per diversos vehicles de la Policia Local i Mossos d'Esquadra. Tot i que els lladres van poder escapar a peu per la font de l’espardenyera deixant el cotxe abandonat, els agents continuen la seva recerca.