Obert el procés participatiu per definir el nou Parc de la República

Conectarà la Rambla de Francesc Macià amb l'avinguda de Béjar, al barri de Sant Pere Nord

Render del nou Parc de la República de Terrassa.
Render del nou Parc de la República de Terrassa. | Aj. Terrassa
Redacció
23 de gener del 2019
L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa el procés participatiu per definir el nou Parc de la República que conectarà la Rambla de Francesc Macià amb l'avinguda de Béjar, al barri de Sant Pere Nord. La proposta guanyadora del concurs d’idees per ampliar el Parc de la República, que ha estat dissenyada per Feu’Godoy Arquitectura i planteja una remodelació amb una mirada històrica i una vocació de servei, ja que aquest espai reunirà equipaments esportius, educatius, assistencials i socioculturals.

El procés participatiu que s’obre, des d’ara fins al març, per tal que els terrassencs i terrassenques puguin expressar les seves opinions i suggeriments sobre les directrius que planteja aquesta proposta. La següent sessió se celebrarà el dissabte, 2 de febrer, al barri de Sant Pere Nord, on s’han previst dur a terme tallers participatius. Les aportacions ciutadanes també es canalitzaran via digital a través de la plataforma municipal Participa Terrassa

Les directrius que marquen és recuperar la identitat del passat d'aquest espai, que està situat al barri de Sant Pere Nord, i posar de manifest la seva història recent. La idea va més enllà del disseny, de tal manera que es proposa recuperar els  elements identitaris, com l'antic camí de Can Petit o un tram d'una antiga mina d'aigua del tèxtil que travessa tot el parc.

El futur Parc de la República

El Parc tindrà una extensió d'uns 30.000 m2, sense comptar l'àmbit dels diversos equipaments. El formaran diverses franges de paviment que posaran de manifest el passat i la història del lloc i que salvaran el desnivell entre l'Av. de Béjar i la Rambla de Francesc Macià. A més resoldran les demandes d'usos diversos i d'accés i connexió amb la resta de la ciutat i amb els equipaments que envolten el parc. La idea és recuperar la identitat del Parc esborrada amb el pas del temps.