VÍDEO i FOTOS La PAH Terrassa atura el cinquè intent de desnonament d'una família

La comitiva judicial ha fet acte de presència però només ha parlat amb Mossos d'Esquadra

La PAH Terrassa evitant el desnonament.
La PAH Terrassa evitant el desnonament. | Anna Mira
22 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:51h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Terrassa ha aconseguit aturar, per cinquena vegada, l'intent de desnonament d'una família del carrer Girona de la ciutat, al barri de Sant Pere Nord. Ha estat aquest dimarts al migdia quan una setantena de persones de la PAH s'han concentrat a les portes de l'edifici on resideix una família que volen desnonar per estar ocupant el pis on viuen.

 
Quan ja feia una hora que estaven concentrats, ha arribat una patrulla de Mossos d'Esquadra i poca estona després la comitiva judicial. Aquesta però, no ha parlat amb cap de les persones concentrades sinó que ho ha fet amb els agents policials i tot seguit ha marxat. Malgrat els primers moments d'incertesa que s'han viscut, des de la PAH s'ha informat que s'ha aconseguit aturar el desnonament però desconeixen la nova data que se'ls requerirà per abandonar el domicili.
 

La PAH Terrassa evitant un desnonament. Foto: Anna Mira


Es tracta d'una família amb dos menors, de tres anys i un nadó de pocs mesos, que van ocupar el pis del BBVA que estava buit perquè "era l'única alternativa que tenien". Així ho ha explicat la portaveu de la PAH egarenca, Yesica, qui també ha explicat a LaTorre que durant el mes de desembre la PAH va tenir constància de tretze desnonaments que van aconseguir aturar i que pel mes de febrer se n'esperen quatre més.

Un dels problemes amb què es troba la PAH és que en molts casos els pisos que reben notificacions per ser desnonats ja no són del banc sinó que han passat en mans de fons voltors, això "complica encara més" la situació, explica Yesica.

La portaveu de la Plataforma també denuncia que hi ha desnonaments oberts, a través dels quals poden desnonar qualsevol dia a qualsevol hora perquè no hi ha citació; i molts desnonaments silenciosos, aquells que no es coneixen perquè les famílies no formen part de cap dels dos col·lectius terrassencs, la PAH i el Colectivo Sin Vivienda, que treballen per garantir el dret a l'habitatge a la ciutat.
 

La PAH Terrassa evitant un desnonament. Foto: Anna Mira