ple municipal

TeC demana al govern local que reguli a proliferació de les cases d'apostes a Terrassa

Consideren que cal redactar un pla especial urbanístic que estudiï el mapa actual de locals d'apostes a Terrassa i determini els criteris normatius necessaris per regular la seva implantació

per Redacció , 22 de gener de 2019 a les 12:17 |
Augment dels joves addictes a les apostes. | Oriol Campuzano / ACN
Terrassa en Comú (TeC) presentarà al ple municipal de gener una proposta de resolució per regular la proliferació de les cases d'apostes a Terrassa. Una proposta, que entre els seus principals acords, insta pel que fa al govern de l'Estat a reformar la Llei General de la Comunicació Audiovisual i la Llei general de publicitat per a fer efectiva la protecció del públic infantil i juvenil, regulant la publicitat de les Cases d'Apostes. 

També demana impulsar el Reial Decret de Comunicacions Comercials de les Activitats de Joc i de Joc Responsable amb l'objectiu de restringir la publicitat per a jocs i apostes en línia; a augmentar el tipus aplicable en l'impost sobre activitats del Joc per a les cases d'apostes i de joc en línia destinant els recursos suficients per a fer front als costs dels tractaments de les patologies que se'n deriven del joc d'apostes.


Mapa de locals d'apostes a Terrassa 

La proposta pel que fa al govern local, l'insta a redactar un Pla especial urbanístic que estudiï el mapa actual de locals d'apostes a Terrassa i determini els criteris normatius necessaris per regular la seva implantació. Que a través de l'Ordenança de Publicitat es reguli l'eliminació de qualsevol cartelleria del mobiliari urbà o de l'espai públic d'aquest tipus d'establiments. Els comuns també demanen elaborar un programa d'activitats informatives als centres escolars per aprofundir en l'ús que fan els joves dels jocs en línia i d'apostes i en els possibles problemes derivats d'aquest ús, posant en marxa models d'oci i espais de socialització gestionats directament per la joventut. 

Un altra dels acords que volen aprovar és reforçar la formació de la Policia Local de manera que es familiaritzin amb les infraccions més habituals relacionades amb les apostes i el joc,  sol·licitar a les entitats esportives locals i als seus jugadors a col·laborar perquè no s'identifiqui l'esport amb les apostes, posant en marxa campanyes de conscienciació i instar a la creació d'una taxa específica per utilització privativa o l'aprofitament especial del domini públic local.

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa va aprovar al mes de desembre de 2018 una sèrie d'acords amb l'objectiu d'elaborar campanyes de conscienciació sobre les conseqüències negatives que comporta l'abús de les apostes entre els joves i la conveniència d'apartar d'aquests hàbits nocius, especialment a edats primerenques. Així mateix es va acordar estudiar possibles mesures en l'àmbit municipal i supramunicipal per regular l'obertura de cases d'apostes i joc en les proximitats de centres escolars, instituts, centres juvenils i edificis públics amb alt trànsit de menors d'edat. Tenint en compte la gravetat i risc de la situació, i d'acord amb l'acordat al desembre la present proposta pretén precisar i desenvolupar una sèrie de mesures concretes per acabar amb la problemàtica.
 

 

Participació