El ple dóna llum verda al nou contracte per adjudicar el servei d'autobusos

El govern socialista ha necessitat els suports de Cs i el PDECat per aprovar l'únic punt de la sessió extraordinària

El centre de Terrassa serà quasi exclusiu pels vianants, les bicicletes i el transport públic.
El centre de Terrassa serà quasi exclusiu pels vianants, les bicicletes i el transport públic. | Terrassa Mobilitat
22 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:56h
El ple municipal ha aprovat l'inici de l'expedient de contractació de la concessió del servei d'autobusos de la ciutat. L'acord ha tirat endavant en el ple extraordinari d'aquest dilluns 21 de gener amb el suport de Ciutadans i el PDECat, a banda del govern del PSC. L'alcalde, 
Alfredo Vega, ha assegurat que el model externalitzat però amb control públic és la fórmula que pot assumir l'ajuntament, ja que una gestió directa "seria irresponsable" per les inversions que s'haurien de fer en vehicles.

Actualment el servei d'autobusos que presta TMESA a Terrassa es trobava prorrogat des de fa deu anys, tal com s'establia al contracte vigent. Una vegada esgotades totes les pròrrogues viables, el ple ha donat llum verda per iniciar els tràmits per licitar un nou contracte per un valor de 190 milions d'euros i que ha de definir el servei d'autobusos de la ciutat pels pròxims deu anys. 

Els informes que conformen aquest expedient defineixen com serà el servei per al període 2020-2029 a la ciutat. Un nou servei dissenyat per incrementar la demanda i guanyar persones usuàries en la quota modal que té aquest mitjà de transport a la ciutat, a fi d’assolir l’objectiu de reducció del 12% de l’ús del vehicle privat que estableix el Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa, per millorar les condicions ambientals i de salut de la ciutat, així com fluïdesa del trànsit.

No obstant això, com ja havien fet públic amb anterioritat, alguns grups de l'oposició (TeC, ERC-MES i el PP), s'han mostrat en contra de tirar endavant aquesta nova concessió. El portaveu de TeC, Xavi Matilla, ha assegurat que es tracta d'una "jugada política molt poc ètica i electoralista". Per la seva banda, Carles Caballero d'ERC-MES, va insistir en el model de gestió pública. Des de la CUP, Marc Medina, ha criticat la decisió unilateral del govern i Àlex Rodríguez del PP ho considera que és un "despropòsit" iniciar aquests tràmits a quatre mesos de les eleccions municipals.