Tot a punt pel 20è aniversari de la Mitja Marató

El terrassenc Jaume Leiva o Hasna Bahom participaran a la cursa del diumenge 27 de gener

Mitja Marató de Terrassa 2018
Mitja Marató de Terrassa 2018 | AEMMT
Redacció
21 de gener del 2019
L'Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) celebra la vintena edició de la Mitja Marató i la catorzena cursa popular Santi Centelles, de 5 km,el pròxim diumenge 27 de gener. Una de les principals novetats és que canvia el lloc de sortida i d'arribada, que es traslladarà al Parc dels Catalans. Un canvi que des de l'organització de la cursa asseguren que beneficiarà els corredors, ja que d'aquesta manera els últims quilòmetres seran de baixada i no de pujada, com fins ara.

A partir de les 10 i les 10.15 hores, en el Parc dels Catalans de Terrassa, es donarà el tret de sortida a la XX Mitja Marató Terrassa i a la cursa de 5 km, la Santi Centelles, respectivament. Curses que comptaran amb la participació de rellevants figures del món de l'atletisme de l'àmbit internacional. Les últimes confirmacions de participació dels atletes d'elit han estat la de terrassenc Jaume Leiva i Hasna Bahom.  Leiva ha confirmat la seva presència en la XX Mitja Marató Terrassa, la cursa de la seva localitat natal, on, sens dubte, formarà part dels favorits per guanyar la prova terrassenca.

La Mitja Virtual

Una altra de les principals novetats que presentarà la XX Mitja Marató Terrassa, és la posada en marxa d'un innovador projecte, la Mitja Virtual, iniciativa patrocinada per CaixaBank, que
aquest any s'ha incorporat com un dels col·laboradors principals de la Mitja. L'objectiu és
obtenir recursos econòmics que es destinaran a l'entitat terrassenca AVAN per finançar teràpies dirigides a persones que hagin patit un ictus.

Totes les persones que vulguin poden participar de forma gratuïta en aquesta Mitja Virtual publicant un tuït amb el hastag #run4people que donarà impuls a uns corredors virtuals, avatars, que han d'assolir quatre fites, senyalades amb quatre edificis emblemàtics de la ciutat.
 

Presentació de la XX Mitja Marató de Terrassa. Foto: Cedida



Pere Carneado, director de l'àrea de negoci del Vallès Occidental terrassa de CaixaBank, va destacar que Terrassa serà la primera ciutat on s'efectuarà una experiència d'aquestes característiques. 

Cronosfera

Per la seva banda, Rafael Morillo, vicepresident de l'Associació Esportiva Mitja Marató
Terrassa (AEMMT) va donar a conèixer més novetats, com la inauguració de l'exposició
Cronosfera, que fins al dia 25 de gener es podrà visitar en una de les sales dels Amics de
les Arts, i que relata els vint anys d'història de la Mitja. Una exposició molt dinàmica pels
visitants que fa un recorregut, de forma simbòlica, pels 21 km de la Mitja.

La vintena Mitja Marató Terrassa també reflectirà alguns canvis pel que fa al grup de voluntaris. En aquesta edició, a través de l'acord amb el Consell Esportiu, destaca la participació d&escolars de la ciutat per desenvolupar tasques de voluntariat i de voluntaris
de diferents empreses i entitats que col·laboren amb la Mitja.