Miki: «A Eurovisió es va a cantar i a mesclar cultures i això només pot portar coses positives»

El cantant ha assegurat que unirà les seves dues passions "viatjar i fer música"

Miki Nuñez durant la roda de premsa d'Eurovisió.
Miki Nuñez durant la roda de premsa d'Eurovisió. | Anna Mira
21 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:10h
El cantant terrassenc Miki representarà Espanya en el festival d’Eurovisió 2019, que se celebrarà a Tel Aviv (Israel) el pròxim 18 de maig. Després de la sorpresa que es va emportar el cantant en saber que havia estat l'escollit pel públic, Miki, ha assegurat que "cantar "La Venda" a Eurovisió serà una passada". Ho ha dit a la roda de premsa que s'ha fet aquest migdia als estudis de RTVE a Sant Cugat. 

En relació a la polèmica existent sobre la celebració del festival a Israel, i que també es va fer palès diumenge a les portes del Parc Audiovisual de Catalunya amb la protesta de membres de col·lectius propalestins, Miki ha dit que "Eurovisió és un festival on es va a cantar i a mesclar cultures i això només pot portar coses positives". 

Miki serà el tercer català consecutiu i el dotzè en tota la història en defensar la candidatura d'Espanya a Eurovisió. Una experiència que segons el terrassenc "unirà les dues coses que més m'agraden: viatjar i fer música". Per Miki, aquesta experiència ha de servir per gaudir i aprendre i ha reconegut que a falta de saber com serà la posada en escena pel festival "com més a prop estigui del públic millor".  
 

Miki Nuñez durant la roda de premsa d'Eurovisió. Foto: Anna Mira



També ha agraït tot el suport que ha rebut de persones i institucions que han celebrat la fita aconseguida i també a tothom qui el va votar. "Una de les primeres coses que vaig fer va ser obrir el grup de Whatsapp de Dalton Bang i ja s'estaven mirant bitllets d'avió per acompanyar-me a Tel Aviv, és genial". 

A l'acte també hi ha estat presents l'autor de la cançó, el també vallesà, Adrià Salas, integrant del grup La Pegatina, el presentador d'OT, Roberto Leal i la responsable de projectes internacionals de RTVE, Ana María Bordas. 
   

En relació a la cançó, el seu compositor ha explicat que la idea era "relatar un creixement personal i l'evolució que les persones experimenten a l'hora de treure's benes que representen prejudicis establerts". Salas també ha dit que d'aquí a Eurovisió la cançó podria tenir alguns canvis. El cantant també ha fet una valoració molt positiva del tema i ha dit que "a tots ens agrada passar-ho bé i gaudir de la música i aquesta cançó està feta per això". Per la seva banda Bordas ha manifestat que "Eurovisió és una gran oportunitat professional i personal" i que ara es posaran a treballar amb els detalls de la posada en escena que es presentarà al maig. 


Miki cantarà la cançó La venda, un tema que beu de la rumba catalana i l’ska, composat per Adrià Salas, membre del grup La Pegatina. La lletra parla sobre el creixement personal, com treure’s els prejudicis del damunt i canviar la societat a través de canviar-se un mateix. Una cançó molt potent i carregada d’energia.

Miki va ser el primer a interpretar una cançó en català al programa Operación Triumfo, el trampolí per escollir els representants espanyols a Eurovisió. El terrassenc va cantar  Una lluna a l'aigua, un dels èxits de Txarango.