Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa col·labora en la carrera exclusiva per a miops

La MiopMilla recorerrà el barri de Sant Antoni de Barcelona.
La MiopMilla recorerrà el barri de Sant Antoni de Barcelona. | UPC
Redacció
17 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:07h
La carrera MiopMilla, organitzada només per a miops, recorrerà una milla (1.609 metres) en el barri de de Sant Antoni de Barcelona aquest diumenge, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància de cuidar de forma preventiva la visió, i coincideix amb la 41 edició de la Cursa Sant Antoni.

L'ha organitzat el Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya (Coooc) i la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (Barcelona) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que han assegurat, en un comunicat aquest dijous, que es tracta de la primera carrera del món en la qual només correran persones miops.

Amb motiu de la cita, presentaran els resultats d'una enquesta d'opinió llançada a través de xarxes socials a prop de 900 joves catalans, en la qual s'analitza l'estat de la seva visió, així com el seu coneixement sobre la cura de la salut visual i els seus hàbits de vida, explorant la seva relació amb l'increment del nombre de miops entre els joves catalans.

Per exemple, han detectat que el 95% dels joves consulten els seus dispositius electrònics abans d'anar a dormir, sis de cada deu ho fan amb la llum apagada i un de cada quatre afirma que té problemes per a dormir després, la qual cosa indica que aquest hàbit pot estar afectant el somni.

Entre les causes d'aquest increment de joves miops han destacat el canvi d'hàbits de vida, com que es destini gran part del dia a activitats a l'interior i davant pantalles, amb un ús molt intensiu de visió pròxima, en mòbils, ordinadors, estudis i oficines, per exemple.