Els veïns de Matadepera es tornen a mobilitzar en contra dels robatoris

Unes 300 persones s'han aplegat a les portes de l'ajuntament vallesà per demanar accions urgents

Protesta a Matadepera pels robatoris a cases.
Protesta a Matadepera pels robatoris a cases. | Anna Mira
17 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:02h
Els veïns de Matadepera s'han aplegat aquest dimecres al vespre a les portes de l'ajuntament vallesà per demanar accions i actuacions urgents al consistori per acabar amb l'onada de robatoris que viu el municipi. Fa gairebé dos mesos que els veïns van protagonitzar una protesta històrica i aquest dimecres han volgut tornar a sortir al carrer perquè consideren que necessiten "solucions urgents". 

Segons els veïns, agrupats per barris i que representen el 25% del poble, hi ha al voltant de dos robatoris cada dia al poble. Per mostrar el seu descontentament amb el consistori han organitzat una concentració sota el lema "Matadepera rebutja". Nombrosos veïns han fet un acte simbòlic dipositant una bossa groga dels envasos amb la paraula escrita del que no volen reciclar, per ex. “els lladres”. Un dels representants dels veïns organitzat ha llegit un comunicat on s'ha explicat la situació actual. 
 

Protesta a Matadepera pels robatoris a cases Foto: Cedida


Una de les queixes dels veïns és en relació a la lentitud de les administracions supramunicipals per donar permisos a l'ajuntament i que aquest pugui actuar. Això passa, per exemple, amb el permís que ha d'arribar de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) o el permís per poder contractar seguretat privada. 

Una altra de les demandes dels veïns és l'augment dels efectius policials al poble, ja sigui de Policia Local o Mossos. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mireia Solsona, que també ha intervingut en l'acte ha fet saber que en els pròxims dies té agendada una reunió amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, a qui li traslladarà la situació per arribar a solucions. 

Falta de previsió del govern

Una de les queixes dels veïns apunta directament al govern local a qui acusen de "falta de previsió" i de no tenir un Pla Local de Seguretat. En el comunicat s'exigeix al govern que es posi a treballar i a implementar mesures dissuasives. "És una situació d'emergència i els exigim responsabilitats", ha dit Joan Torras, un dels enllaços dels veïns. 

 
En el mateix sentit, demanen responsabilitats a la Policia Local perquè consideren que els temps de reacció dels agents no és l'adequat. Finalment han dit que després d'aquesta segona concentració se'n faran moltes més si s'escau. 

El passat 16 de desembre l'ajuntament matadeperenc es va reunir amb els veïns per explicar-los les iniciatives que s'estaven implementant per reduïr el nombre de robatoris però un mes després els veïns es queixen que encara no s'han posat en marxa les mesures. Unes mesures que inclouen un pla de seguretat, més policia, més il·luminació, més càmeres i la contractació d'una empresa de seguretat privada.