Uns Tres Tombs passats per aigua?

Hi ha previsió de pluja per la tarda

Dos cavalls a la Passada de Sabadell
Dos cavalls a la Passada de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
17 de gener del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous, diada de Sant Antoni Abat, pot ser que la pluja ens esguerri la Passada dels Tres Tombs. A partir de migdia s'esperen pluges arreu de Catalunya, també a Sabadell. A partir de mitja tarda la precipitació tendirà a quedar restringida al vessant nord del Pirineu i al sector central del litoral i prelitoral. Seran febles i minses en general, localment poc abundants al vessant nord del Pirineu i sector central del litoral. La cota de neu se situarà entorn dels 1200 metres, tot i que a la tarda baixarà fins als 800 metres al vessant nord del Pirineu.

La temperatura mínima serà lleugerament més alta, tret del litoral on serà semblant. La màxima baixarà entre lleugerament i moderadament. La temperatura mínima es mourà entre els -5 i 0 ºC al Pirineu, -3 i 2 ºC al Prepirineu, la Depressió Central i el prelitoral nord, 0 i 5 ºC a la resta del prelitoral i al litoral nord, i entre 5 i 10 ºC a la resta del litoral. La màxima voltarà entre els 3 i 8 ºC al Pirineu, el Prepirineu i la Depressió Central, les més baixes al vessant nord, i entre 8 i 13 ºC a la resta.

De matinada la nuvolositat augmentarà per l'oest del país i deixarà el cel poc o mig ennuvolat per bandes de núvols alts i mitjans. Al llarg del matí s'ennuvolarà progressivament d'oest a est i a partir de migdia quedarà entre mig i molt ennuvolat en conjunt, puntualment cobert. Al final del dia la nuvolositat minvarà per l'oest del territori i tendirà a quedar restringida al vessant nord del Pirineu i sector central del litoral i prelitoral. A banda, al llarg del dia hi haurà intervals de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral, sobretot al seu sector central, i fins a migdia hi haurà estrats baixos a Ponent.