El degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa, nou president del Consell de l’Advocacia Catalana

Ignasi Puig Ventalló agafa les regnes de la institució amb el repte de retornar a la ciutadania la confiança en la justícia i la cúpula judicial, tot i algunes decisions polèmiques

Ignasi Puig Ventalló amb el fins ara president del Consell de l'Advocacia Catalana, Julio Naveira
Ignasi Puig Ventalló amb el fins ara president del Consell de l'Advocacia Catalana, Julio Naveira | @conselladvocat
Redacció
19 de gener del 2019
El degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa, Ignasi Puig Ventalló, és el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, arran del nomenament dut a terme durant el darrer ple celebrat per la institució. El Consell, format pels degans dels catorze col·legis d’advocats catalans, va nomenar nou president i també nova vicepresidenta, que és la degana del Col·legi d’Advocats de Reus, Encarna Orduna. Puig Ventalló agafa el relleu al degà de Mataró, Julio J. Naveira, que ha ocupat la presidència durant el darrers dotze mesos. Naveira serà el nou responsable de la Comissió de Comunicació del Consell.

El nou representant de l’Advocacia Catalana, Ignasi Puig, agafa les regnes de la institució amb un repte important: retornar a la ciutadania la confiança en la justícia. “En aquests temps tan convulsos que estem vivint, amb el problema evident de pèrdua de la confiança en la justícia, l’objectiu principal del meu mandat no pot ser un altre que treballar perquè aquest desprestigi no acabi repercutint de forma directa o indirecta en l’advocacia”, ha dit Puig. El nou president ha advertit que “si el ciutadà té una percepció negativa de la justícia, pot arribar a tenir també una percepció negativa de l’advocacia”.