TeC exigeix a l'alcalde que lluiti per la limitació dels preus de l'habitatge

Redacció
15 de gener del 2019
Actualitzat el 17 de gener a les 9:29h
Terrassa en Comú (TeC) ha presentat un acord de Junta de Portaveus per al ple municipal del mes de gener per a exigir al govern del president Pedro Sánchez la retirada del Real Decreto Ley 21/2018 de "Medidas Urgentes en materia de vivienda y alquiler" i l'elaboració d'un de nou que contempli les mesures relatives a la limitació dels preus dels lloguers. En concret demanen que l'alcalde, Alfredo Vega, adreci una carta al president del Govern manifestant el seu malestar per la retirada de la regulació dels preus acordat el passat 14 de desembre.  

El regidor de TeC, Xavi Martínez, ha explicat que "és lamentable que la regulació dels preus dels lloguers, amb la que el govern tenia un tènue compromís des de la signatura de l'acord de pressupostos generals, sigui la gran absent del decret aprovat el 14 de desembre pel govern central".

Des de TeC argumenten que "resulta injustificable, tant sota criteris tècnics com polítics, que aquesta qüestió quedi posposada fins a l'any vinent, en un context d'emergència habitacional imputable a una bombolla dels lloguers causada políticament". "Si no es prenen mesures ja aquesta bombolla del lloguer farà innacessible el lloguer a moltes famílies” ha explicat Martínez.

També demanen a Vega que manifesti que Terrassa es suma a la petició d'altres Ajuntaments per tenir la possibilitat de poder intervenir els preus del mercat de lloguers, com a ciutat especialment tensionada, una eina urgent per lluitar contra la bombolla de lloguers i garantir el dret a un habitatge. “El nostre ajuntament no es pot quedar de braços plegats i no fer res, ha de fer la pressió que estan fent altres ajuntaments” ha reclamat Martínez.

A Terrassa la limitació del preu del lloguer és molt important: al darrer any han pujat entre un 7.8% i un 11.4%. El mes de juliol el preu mitjà era de 773€ i a desembre uns 861€. Estem vivint una bombolla especulativa sobre els preus del lloguer, la nostra ciutat requereix mesures correctores valentes on només disposem de l'1,2% de parc públic de lloguer i entre 12.000 i 15.000 habitatges buits.