Meteorologia

Ambient gèlid en una jornada marcada pel sol

Hi ha avís per fred del Servei Meteorològic de Catalunya per la primera part del dia

per Redacció, 11 de gener de 2019 a les 07:00 |
Farà fred intens | Antonina Coromina
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres hi haurà cel serè en general, o puntualment poc ennuvolat per algun núvol alt i mitjà a la meitat nord a partir de la tarda. Amb tot, de matinada hi haurà intervals de núvols al vessant nord del Pirineu, així com a punts de la Costa Brava i el litoral central. A més, de nou a partir de migdia augmentarà la nuvolositat al vessant nou del Pirineu on quedarà molt ennuvolat o cobert.

La temperatura mínima baixarà lleugerament o puntualment moderadament. Es mourà entre els -9 i -4 ºC al Pirineu, entre els -7 i -2 ºC al Prepirineu i la depressió Central, entre els -5 i 0 ºC al prelitoral, i entre els -1 i 4 ºC al litoral. La temperatura màxima serà lleugerament més baixa en general. Oscil·larà entre els -3 i 2 ºC al Pirineu, entre els 1 i 6 ºC al Prepirineu i la depressió Central, entre els 4 i 9 ºC al prelitoral, i entre els 6 i 11 ºC al litoral.


Hi ha una avís per fred, que afecta a gairebé tot el territori. S'espera fins a primera hora del matí, cap els vols de les sis de la matinada, l'ambient sigui gèlid amb temperatures desplomant-se. 


 

 

Participació