Abad: «El cost de la T-10 per anelles no té cap sentit»

La patronal vallesana Cecot ha assegurat que cal una visió única de regió metropolitana per defensar el progrés dels vallesos

El president, Antoni Abad, i membres del comitè executiu de Cecot a l'esmorzar amb periodistes.
El president, Antoni Abad, i membres del comitè executiu de Cecot a l'esmorzar amb periodistes. | Anna Mira
10 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:07h
El president de la patronal vallesana, Antoni Abad, ha estat molt crític amb l'actual relació entre Barcelona i els Vallesos (Occidental i Oriental). "El cost de la t-10 per anelles no té cap sentit", ha manifestat Abad a l'acte de balanç i perspectives empresarials per al 2019, a la seu de Cecot a Terrassa. Els últims anys la inversió per habitant a l'AMB en relació als Vallesos ha estat de 10 a 1, "és una discriminació que no ens podem permetre en termes de progrés i competitivitat", ha assegurat.

"Necessitem una única visió integrada i ambiciosa de l'espectre municipalista dels Vallesos i del món empresarial", ha afegit. Per això Abad lidera la plataforma Fem Vallès, que agrupa l'àmbit empresarial, sindicats, col·legis professionals, la UAB, centres tecnològics, etc. Però que a hores d'ara només ha rebut el suport d'una de les tres capitals vallesanes (Sabadell). Abad ha assegurat que en els pròxims dies té prevista una reunió amb l'alcalde de Granollers i ha expressat que "cal que els alcaldes i alcaldesses s'incorporin" a la plataforma.

Per Abad, "cal una visió única de regió metropolitana per defensar el progrés dels Vallesos" i ha afegit que "necessitem que Barcelona es torni a orientar bé, perquè el seu creixement, el benestar només tenen sentit si es miren amb perspectiva de regió metropolitana", ha conclòs el president de la patronal vallesana.

2019: L'any de l'anticipació

Mentre que el 2018 ha estat, segons Abad, un "bon any" pel que fa a activitat econòmica, exportacions i ocupació, el Banc Central Europeu (BCE) parla de desacceleració de l'economia mundial i moderació del creixement econòmic per aquest 2019. L'increment del Producte Interior Brut (PIB) va tocar sostre l'any 2015 amb un creixement del 3,4%. L'any 2018 el creixement és del 2,6% mentre que pel 2019 es preveu que sigui del 2,2%. No obstant això, el president de Cecot ha fet una crida a la calma i ha assegurat que la moderació no els preocupa perquè "tot i la moderació seguirem creixent més que la mitjana europea".

Des de l'àmbit de l'empresa Cecot assegura que les percepcions que tenen són positives. Abad assegura que aquest 2019 treballaran per l'anticipació. Un concepte que segons el president de la patronal ha de marcar la transversalitat de les actuacions, guanyar temps i evitar errors. "És una nova manera de treballar: hem de passar d'escoltar-nos, com hem fet les últimes dècades, a debatre i acordar". Per Abad, l'anticipació és la manera de "sobreviure al canvi permanent" en un entorn d'acceleració i evolució.