salut

L'HUMT acull la lectura d'una tesi doctoral sobre el càncer de colon

El Dr. Julen Fernández Plana és metge adjunt del Servei d’Oncologia de l'HUMT

per Redacció , 10 de gener de 2019 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’edifici docent de MútuaTerrassa ha acollit l’acte de defensa de la tesi doctoral “Optimització del tractament oncològic pel pacient amb càncer colorectal metastàtic RAS natiu” desenvolupada pel Dr. Julen Fernández Plana, metge adjunt del Servei d’Oncologia de l’HUMT. La Dra. Clara Montagut Viladot, cap de secció del Servei d’Oncologia de l’Hospital del Mar es va encarregar de dirigir-la i el Dr. Aleix Prat Aparicio, cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Clínic, de tutoritzar-la.

El treball, el qual ha rebut una qualificació d’excel·lent (pendent cum laude), aprofundeix en l’optimització del tractament oncològic dels pacients que pateixen càncer colorectal metastàtic RAS de tipus natiu. Aquest és un dels més freqüents en els països occidentals i és la segona causa de mort per càncer a Espanya.

 

Defensa de la tesi doctoral del Dr Julen Fernández Foto: CedidaS’estima que fins la meitat de tots els pacients presentaran finalment malaltia metastàtica. El tractament amb quimioteràpia és estàndard en aquesta situació però hi ha diversos escenaris i diferents tractaments -entre ells els anti EGFR- disponibles mitjançant els quals és possible augmentar significativament la supervivència d’aquests pacients. És per tant necessari optimitzar el tractament dels pacients amb aquest tipus de càncer i és en aquest punt on incideix la tesi doctoral del Dr. Fernández. El tribunal ha estat format pel Dr. Ferran Losa Gaspà, cap del Servei d’Oncologia Mèdica del Consorci Sanitari Integral (Hospital St. Joan Despí Moisès Broggi) i cap Assistencial del Servei d’Oncologia de l’ICO- Hospitalet (president), el Dr. David Páez López-Bravo, adjunt al Servei d’Oncologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (secretari) i la Dra. Elena Élez Fernández, adjunta del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (vocal).

 

Participació