El Banc de Sang vol aconseguir 600 donacions a Terrassa durant la marató dels pròxims dies

S'ha posat en marxa la campanya #sangfluencer per conscienciar la població

09 de gener del 2019
Actualitzat el 10 de gener a les 12:18h
Reserves de sang el dia 9 de gener.
Reserves de sang el dia 9 de gener. | Banc de Sang i Teixits

Eva Candela i Anny Jaramillo durant la roda de premsa de la marató de sang a Terrassa. Foto: Aj. Terrassa


Com ja és habitual, després de les vacances de Nadal arriba una nova edició de la marató de donacions de sang que es farà arreu de Catalunya de l'11 al 18 de gener. A Terrassa s'ha fet la presentació aquest dimecres al migdia en una roda de premsa on l’hematòloga de MútuaTerrassa adjunta al Banc de Sang i Teixits, Anny Jaramillo, ha fet una crida als terrassencs per aconseguir el màxim nombre de donacions possibles. 

L'any 2018 durant els dies de la marató a Terrassa es van fer 513 donacions. Una xifra que els organitzadors volen superar i es plantegen el repte d'aconseguir-ne 600. A la ciutat vallesana les donacions es faran a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa en horari de dilluns a divendres de les 9 hores a les 20 hores i el dissabte 12 de gener excepcionalment de les 9 hores a les 14 hores. 

Influencer de la sang 

Com a novetat, enguany la campanya de la marató de sang s'ha posat en marxa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #sangfluencer perquè tothom, doni o no sang, pugui sensibilitzar i conscienciar la població de fer-ho. A la web de la marató es pot descarregar material per difondre a través de les xarxes. 

A dia d'avui les reserves de sang es troben en situacions crítiques, sobretot la O- ja que només hi ha reserves per a dos dies, quan seria òptim tenir-ne per 10 o 12 dies. És per això que des del Banc de Sang i Teixits però també ho ha remarcat la regidora de Salut, Eva Candela, fan una crida perquè tothom qui pugui doni sang. Candela ha dit que enguany com a societat "hem de posar en pràctica la influència de sensibilitzar". 
 

Reserves de sang el dia 9 de gener. Foto: Banc de Sang i Teixits