Festa popular

Les Festes de Sant Sebastià tornen aquest cap de setmana a Matadepera

La Germandat de Sant Sebastià programa activitats, on la més destacada és la Grimpada de Pins

per Redacció, 10 de gener de 2019 a les 09:00 |
Plantada del pi a Matadepera | Ramon Navarro
Aquest cap de setmana Matadepera prepara les Festes de Sant Sebastià, una cita que s'ha fet un lloc en el programa cultural de la comarca i del país. Entre les activitats més destacades hi ha la fira d'artesans i la Grimpada de Pins, tant per a grans com per a petits. 

La Germandat de Sant Sebastià també ha organitzat la marxa amb torxes, el correfoc i la percussió amb encesa de monumentals fogueres per testimoniar la dependència i el valor del foc en èpoques pretèrites.


Durant els dies de les festes també es farà una f
ira de productes artesans o una mostra gastronòmica. El pi és el símbol de les festes. Se n’escull un i es baixa carregat a l’espatlla, per la gent del poble. L’endemà es planta a la Plaça de Cal Baldiró, al centre del poble. També es farà el concurs de Grimpaires per arribar fins dalt del pi. El qui arriba amb menys temps, guanya un pernil.

Un dels actes incorporats recentment al programa de les Festes de Sant Sebastià tindrà lloc aquest dijous 10 de gener a 2/4 de 8 del vespre i a la Parròquia de Sant Joan. Socis de laGermandat de Sant Sebastià  i tots aquells que s'hi vulguin afegir entraran un pi a l’altar major de l’església per tal d’unir els dos símbols principals de les festes: el sant i el pi.

Mossèn Joan Artur Boardman beneirà el pi que romandrà en el lloc més destacat durant tots els actes. I tot seguit, l'organista Vicenç Grané interpretarà "La melodia del pi".

 

Participació