La cavalcada de Reis d'enguany no comptarà amb cavalls

La mort d'un dels animals durant el recorregut de l'any passat ha fet prendre la decisició

Un fanalet a la Cavaldada dels Reis d'Orient.
Un fanalet a la Cavaldada dels Reis d'Orient. | Juanma Peláez
04 de gener del 2019
La cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient de Terrassa de l'any passat va estar marcada per la mort d'un dels cavalls a l'inici del recorregut. Després d'un intens debat sobre si s'havien d'utilitzar o no animals en actes com aquest, que va sorgir poc després del succés, enguany s'ha decidit no comptar amb animals. 

Així doncs els Reis d'Orient arribaran en helicòpter al camp de futbol del San Cristóbal i una vegada acabada la Cavalcada a la plaça Vella, Ses Majestats aniran a l’Ajuntament, on l’alcalde els lliurarà la Clau de la Ciutat des del balcó. 

Canvis al recorregut

S'iniciarà a les 18 hores a la plaça del Doctor Cadevall i arribarà cap a les 19.45 hores a la plaça Vella. El recorregut variarà aquest any a causa de les obres que afecten un tram del Portal de Sant Roc: la comitiva reial sortirà de la plaça del Doctor Cadevall, per continuar pels carrers del Forn, el carrer de la Unió, el carrer d’Iscle Soler, la Rambla d’Ègara, el passeig del Vint-i-dos de Juliol, el carrer del Nord, el carrer de la Societat, la plaça de la Creu Gran, el carrer de la Creu Gran, el carrer de Sant Antoni, la plaça del Doctor Robert, el passeig del Comte d’Ègara, el carrer de la Font Vella i la plaça Vella.

En aquest punt tindrà lloc la cerimònia de recepció als Reis d’Orient i, un cop finalitzada, la comitiva reial, acompanyada per l'alcalde i autoritats de la ciutat, continuaran a peu el recorregut pel carrer Cremat fins al Raval de Montserrat. L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, lliurarà de manera simbòlica la Clau de la Ciutat als Reis d’Orient al balcó de l’Ajuntament. Un cop acabats els tradicionals focs d'artifici, l’alcalde convidarà els Reis i el patge Xiu-Xiu a entrar a l’Ajuntament, on també els rebran la resta de membres del consistori, i es donarà per acabada la celebració per donar pas a la nit més màgica de l’any.

Hi haurà un espai amb bona visibilitat reservat per a persones amb mobilitat reduïda al passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l’alçada de la benzinera, poc abans de la rotonda de la carretera de Rellinars. També hi haurà una intèrpret de llengua de signes durant els discursos de la cerimònia de recepció dels Reis a la plaça Vella.

Cavalcades als barris
A banda de la del centre, també s'organitzen cavalcades de Reis a diversos barris de la ciutat. Se'n farà una als barris de Montserrat, Vilardell, Torre-Sana, Ca n'Anglada i Can Palet II; una altra a Can Parellada; una altra a les Fonts i una als barris de les Arenes, Can Montllor i la Grípia. 

Afectacions de trànsit

Pel que fa a les afectacions de trànsit, al llarg de la tarda, la Cavalcada comportarà diferents talls als carrers i avingudes del recorregut. Així, a partir de les 14.30 hores es tallaran els accessos a l’Escola Pia, als carrers del Col·legi, Sant Domènec i Dr. Cabanes. A les 16.30 hores es procedirà a tallar la Rambla d'Ègara en ambdós sentits, i els carrers transversals des de la plaça del Doré fins al carrer de Galileu; a partir de les 17 hores, es tallaran el carrer d’Arquímedes, el carrer del Portal Nou i el carrer de la Rutlla.

Els autobusos que circulen per la Rambla es desviaran per la carretera de Martorell i l’avinguda d’Àngel Sallent, fins a la Ronda de Ponent. També s’habilitarà la parada de taxis provisional del carrer de Columel·la. La Rambla d'Ègara i els carrers transversals, entre la plaça del Doré i el carrer de Galileu, restaran tallats fins a la finalització de la Cavalcada i la posterior neteja viària per part d'Eco-Equip, aproximadament a les 21 hores.
 

A les 17.30 hores també es tallarà l’accés a la Rambla des del passeig del Vint-i-dos de Juliol; l’avinguda de Josep Tarradellas, en sentit sud; l’avinguda de Jacquard, en sentit centre, a l’alçada del carrer de Prat de la Riba i la rambla de Sant Nebridi; el carrer de Sant Antoni a l’alçada de la plaça del Dr. Robert; el carrer de Garcia Humet a l’alçada de la plaça de la Creu Gran; i la plaça del Dr. Robert en el sentit de circulació nord. El passeig del Vint-i-dos de Juliol també es tallarà només en sentit est a les 18 hores i també es tallarà la circulació a la plaça de l’Estació del Nord i desviament en sentit cap a la Rambla. Tots els carrers amb afectacions de trànsit, excepte la Rambla d’Ègara i carrers transversals, s’aniran reobrint en funció del desenvolupament de la Cavalcada.

Canal Terrassa TV transmetrà en directe l’arribada de la Cavalcada dels Reis d’Orient a la plaça Vella i el lliurament de la Clau de la Ciutat per part de l’alcalde, Alfredo Vega, a Ses Majestats. El programa començarà a les 19.30 hores i estarà conduït per la periodista Mariona Tomàs. L’esdeveniment també es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials, amb el hashtag #ReisTRS.