Tot el que has de saber sobre l'arribada dels Reis d'Orient a Terrassa

Enguany la Cavalcada de Reis comptarà amb 1.500 participants i s'hi repartiran 14.000 kilos de caramels

El rei Melcior, a la cavalcada de Terrassa del 2013.
El rei Melcior, a la cavalcada de Terrassa del 2013. | Cristóbal Castro
LaTorre
03 de gener del 2020
Terrassa ja està preparada perquè arribin Ses Majestats els Reis d'Orient. Ho faran en
helicòpter al camp de futbol de Can Jofresa i una vegada acabada la Cavalcada al Raval de Montserrat, Ses Majestats aniran a l’Ajuntament, on l’alcalde els lliurarà la Clau de la Ciutat des del balcó. La rua mobilitzarà prop de 1.500 persones entre organitzadors, participants i voluntaris i s'hi repartiran 14 tones de caramels. A més, com l'any passat, no hi participaran cavalls.


La festa començarà el dia abans, dissabte a les 16h, quan es farà el tradicional ball de Reis amb una cercavila dels Bastoners de Terrassa que recorreran els principals carrers del centre de la ciutat: recorreran plaça Vella, carrer Cremat, Raval de Montserrat i Mercat de la Independència.


El rei Melcior, a la cavalcada de Terrassa del 2013 Foto: Cristóbal Castro

Abans de l'arribada dels Reis, a les 16h el patge Xiu-Xiu recollirà les últimes cartes al mateix cap de futbol on també hi haurà l'actuació de Miqui Giménez i tallers infantils. Els Reis d'Orient aterraran a les 16.45 h al camp de futbol on els rebrà l'alcalde i les autoritats municipals que els acompanyaran durant el recorregut fins al Raval de Montserrat. L'inici del recorregut està marcat per les 18h a la plaça del Doctor Cadevall i finalitzarà a les 19:45h a la PLaça Vella.

El recorregut de la comitiva reial

Enguany, la comitiva reial repetirà el recorregut que va dur a terme l'any passat pels carrers de Terrassa. Així doncs, sortirà de la plaça del Doctor Cadevall, per continuar pels carrers del Forn, el carrer de la Unió, el carrer d’Iscle Soler, la Rambla d’Ègara, el passeig del Vint-i-dos de Juliol, el carrer del Nord, el carrer de la Societat, la plaça de la Creu Gran, el carrer de la Creu Gran, el carrer de Sant Antoni, la plaça del Doctor Robert, el passeig del Comte d’Ègara, el carrer de la Font Vella i la plaça Vella.
 


Recorregut de la Cavalcada de Reis del 2020 a Terrassa Foto: Ajuntament de Terrassa



En aquest punt tindrà lloc la cerimònia de recepció als Reis d’Orient i, un cop finalitzada, la comitiva reial, acompanyada per l'alcalde i autoritats de la ciutat, continuaran a peu el recorregut pel carrer Cremat fins al Raval de Montserrat. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, lliurarà de manera simbòlica la Clau de la Ciutat als Reis d’Orient al balcó de l’Ajuntament. Un cop acabats els tradicionals focs d'artifici, l’alcalde convidarà els Reis i el patge Xiu-Xiu a entrar a l’Ajuntament, on també els rebran la resta de membres del consistori, i es donarà per acabada la celebració per donar pas a la nit més màgica de l’any.

També hi haurà un espai amb bona visibilitat reservat per a persones amb mobilitat reduïda al passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l’alçada de la benzinera, poc abans de la rotonda de la carretera de Rellinars. També hi haurà una intèrpret de llengua de signes durant els discursos de la cerimònia de recepció dels Reis a la plaça Vella.

Afectacions de trànsit

A partir de les 16.30 h es procedirà a tallar la Rambla d'Ègara en ambdós sentits i a partir de les 17 h es tallarà el carrer d'Arquímedes . Els autobusos que circulen per la Rambla es desviaran per la carretera de Martorell i l'avinguda d'Àngel Sallent.  La Rambla d'Ègara restarà tallada fins a la finalització de la Cavalcada i la posterior neteja viària per part d'Eco-Equip, aproximadament a les 21 h. El passeig del Vint-i-dos de Juliol també es tallarà només en sentit est a les 18 h i es reobrirà quan hagi passat la Cavalcada,aproximadament cap a les 20 h. La resta de carrers s'aniran tallant i reobrint en funció del desenvolupament de la Cavalcada. Consulta tots els talls de carrers programats per la Cavalcada dels Reis d'Orient 2020 clicant aquí.



Baltasar de Veritat

Un any més, a la comitiva de la carrossa del Rei Baltasar de Terrassa es prescindirà de les cares embatumades, tot seguint la premissa de la campanya "Per un Baltasar de veritat", que pretén que totes les cavalcades de Reis del 2020 siguin "inclusives" i "prescindeixin del betum i tinguin un rei i patges de debò". Aquesta campanya, llençada per segon cop per l'entitat Casa nostra, casa vostra i el col·lectiu d'actors Tinta Negra, ha donat els seus fruits, i enguany només 6 capitals de comarca catalanes no comptaran amb un Baltasar "de veritat".