El primer nadó del 2019, l'Emma de Terrassa

Els pares de l'Emma, amb el vicepresident Pere Aragonès
Els pares de l'Emma, amb el vicepresident Pere Aragonès | Govern
Redacció
01 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:34h
El primer nadó de l’any 2019 a Catalunya ha estat l’Emma. Ha nascut quan passaven 13 minuts de la mitjanit a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, segons ha informat el departament de Salut. La nena ha pesat 3,310 quilos. 

“Tot ha anat molt bé, malgrat que el part ha durat onze hores, semblava que l’Emma no volia sortir”, ha explicat la seva mare, Núria Martín. Ella i el pare, el Jose, veïns de Rubí, han recordat que van arribar a l’hospital ahir dilluns al voltant de la una del migdia, moment en què ja van ingressar a la sala de parts, pendents que l’Emma arribés al món. La petita, però, va trigar més del què preveien els pares, els quals avui reien quan se’ls preguntava si havien pogut celebrar les dotze campanades. Lamentaven que va ser inviable: en el moment del canvi d’any, faltaven només tretze minuts per a què l’Emma nasqués.

Aclaparats pels nombrosos mitjans de comunicació que omplien la seva habitació, la Núria i el Jose han admès que s’havien plantejat la possibilitat que la petita fos el primer nadó de l’any, ja que sortien de comptes el 29 de desembre i el metge els va advertir que l’embaràs es podia allargar alguns dies degut a què la mare era primerenca. També han reconegut, entre somriures, que no s’imaginaven la magnitud de l’interès mediàtic que provoca el fet de parir la primera criatura del 2019.

Amb tot, la parella ha lamentat no poder tenir el nadó “pell amb pell” amb ells, ja que l’Emma es troba en observació a la unitat de neonatologia. El motiu és una petita fissura que li van produir els fòrceps que va caldre utilitzar durant el part. Malgrat el neguit, la Núria ha assegurat que la criatura “està bé i el pronòstic és bo”. “Els metges han dit que no cal que ens preocupem de manera excessiva”, ha afegit, mostrant “plena confiança” en els especialistes.

Visita d'Aragonès

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha visitat aquest migdia l'Emma. "L'any 2019 ha de ser un any on seguim construint una societat per la plena llibertat de tothom, perquè les dones siguin completament lliures, aquest és un compromís del Govern. Com també ho és fer costat a les famílies donant oportunitats a tots els nadons que naixeran aquest 2019", ha assenyalat Aragonès. El vicepresident també ha volgut agrair la feina dels professionals que han treballat la nit de cap d’any.

Pel què fa a la resta de demarcacions, a les comarques de Girona, el primer nadó ha estat un nen, el Benjamin, que ha nascut a les 00:22 a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Ha pesat 2,36 kg. A la demarcació de Tarragona, el primer naixement de l’any ha estat el d’una nena, la Lena, a l'1.53, al Pius Hospital de Valls. Ha pesat 3,56 kg.
 
Finalment, a la demarcació de Lleida, el primer nadó ha estat un nen, l’Iker, que ha nascut a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, a les 6.22 i ha pesat 4,25 kg.