La Cecot preveu una baixa incidència del 21-D a l'activitat de les empreses associades

Les empreses afirmen haver reorganitzat la planificació de tasques amb previsió a les possibles dificultats de mobilitat

Redacció
20 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:19h
La patronal Cecot ha mostrat una baixa preocupació de les empreses associades a l'organització empresarial catalana en relació a la incidència de la jornada de mobilitzacions i la vaga convocades per aquest divendres, 21 de desembre. Així ho manifesta a través d'un comunicat, després de dur a terme les consultes canalitzades per l’àrea d’Assessorament Laboral de la Cecot.

La major part d’empreses han avançat o endarrerit la planificació de les tasques o produccions previstes per divendres 21, i han pactat amb els treballadors i treballadores alternatives a possibles dificultats en la mobilitat per l’àrea metropolitana de Barcelona, com ara el teletreball o alternatives d’agenda. Així, sectors com el lliurament de mercaderies, el transport, on Renfe té convocades vagues per al 21 i també per al 7 de gener que afectaran prop d’un miler de trens, la missatgeria o el comerç a la zona de l’AMB seran, previsiblement, els més afectats tant pels serveis mínims com pels talls de vies de circulació.
 
En el cas del comerç a Barcelona, el sector sí es mostra obertament preocupat per la incidència que les concentracions al carrer convocades a la capital catalana poden tenir sobre en consum en plena campanya de Nadal. Part de les mobilitzacions de demà s’han convocat en divendres tarda, en horari punta de màxima activitat comercial i més tenint en compte que és el cap de setmana previ a les festes de Nadal.

"Des de Cecot s’anima als consumidors a reorganitzar també aquestes compres i que el canvi d’hàbit en la compra que pot suposar la jornada de demà es recuperi en els dies posteriors", assenyalen en un comunicat. De la mateixa manera, asseguren que continuaran amatents a "totes aquelles decisions o polítiques que tinguin incidència sobre l'activitat empresarial perquè aquesta és la nostra raó de ser com a confederació empresarial que som".