Pluges de matinada i sol per a la resta del dia

Les temperatures es mantindran

Redacció
19 de desembre del 2018
El cel de Sant Pere de Vilamajor, aquesta setmana.
El cel de Sant Pere de Vilamajor, aquesta setmana. | Jordi Rodoreda
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres de matinada la nuvolositat augmentarà ràpidament per l'oest del territori i el cel quedarà molt ennuvolat i cobert en general. Al llarg del matí tornarà a minvar progressivament d'oest a est i el cel quedarà serè o poc ennuvolat, si bé als extrems nord i nord-est del territori reapareixeran alguns intervals de núvols a partir del migdia.

De matinada s'esperen algunes precipitacions febles i disperses a la meitat oest del territori, mentre que a l'inici del matí no se'n descarten en altres indrets del país, sobretot a l'interior. A més, a la tarda no se'n descarten algunes d'aïllades a l'extrem nord del territori. Acumularan quantitats de precipitació minses en general. Al Pirineu i al Prepirineu, la cota de neu se situarà al voltant dels 1.400 metres, localment més alta al sector oriental fins a l'inici del matí.

Temperatura mínima entre lleugerament i moderadament més alta. Es mourà entre els -2 i 3 ºC al Pirineu, entre els 0 i 5 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al Prelitoral, i entre els 5 i 10 ºC al litoral. En alguns casos, sobretot a l'interior, es donaran al final de la jornada. La màxima serà similar o lleugerament més alta. Oscil·larà entre els 7 i 12 ºC al Pirineu, entre els 14 i 19 ºC al litoral i prelitoral, i entre els 9 i 14 ºC a la resta.